Social

#explozie spital ploiesti #explozie spital movila #dosar penal

Dosar penal in urma exploziei de la Spitalul Movila, Ploiesti. Batrana, in stare grava. De la ce a pornit nenorocirea

 

O explozie a avut loc ieri, 26 februarie, la Spitalul Judetean de Urgenta Movila Ploiesti. In urma exploziei, anchetatorii au deschis un dosar penal pentru 5 infractiuni. Dintre acestea, 3 sunt legate de actiuni produse in timpul serviciului.

Potrivit informatiilor oferite de anchetatori pana la aceasta ora, incendiul ar fi pornit in urma folosirii flexului, de care un muncitor, langa o sursa de oxigen medicinal.

In urma exploziei o femeie de 83 de ani a fost ranita, suferind arsuri pe 16% din suprafata corpului. Pacienta se afla in coma in momentul producerii tragediei.

“Politistii continua cercetarile in cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul savarsirii infractiunilor de distrugere din culpa, vatamare corporala din culpa, neglijenta in serviciu, neluarea masurilor legale de securitate si sanatate in munca si nerespectarea masurilor legale de securitate si sanatate in munca”, au anuntat in aceasta dimineata oficialii Politiei judetene Prahova. 

Detaliile care ies la iveala, din cadrul anchetei, arata ca un muncitor efectua reparatii la sistemul de incalzire. Acesta a folosit flexul pentru a taia o teava care se afla in salonul de Terapie Intensiva, salon in care se afla si pacienta in varsta de 83 de ani.

Femeia era intubata in momentul producerii deflagratiei, aceasta fiind dependenta de oxigen, a transmis ISU.

Desi initial ISU anuntase ca femeia ar fi suferit arsuri pe 50% din corp, se pare ca aceasta a suferit arsuri pe 16% din suprafata corpului si la nivelul cailor aeriene.

“Va fi intubata si transportata la UPU Ploiesti”, transmitea, ieri, ISU Prahova, conform News.ro.

La fata locului s-au deplasat mai multe echipaje de stingere a incendiilor cu apa si sspuma, o ambulanta SMURD si o unitate mobila de terapie intensiva.

“La data de 26 februarie a.c., in jurul orei 14:30, politistii din cadrul Sectiei nr.2 de Politie Ploiesti au fost sesizati despre faptul ca in incinta unei unitati medicale din municipiul Ploiesti ar fi izbucnit un incendiu. In baza sesizarii, politistii s-au deplasat la fata locului, stabilindu-se faptul ca aspectele sesizate se confirma, din primele verificari, reiesind faptul ca incendiul ar fi izbucnit intr-un salon in care se afla internata o singura pacienta, de 83 de ani.

Pompierii sositi la fata locului au lichidat incendiul, in urma acestuia rezultand vatamarea corporala a pacientei, care ar fi suferit mai multe arsuri la nivelul corpului, aceasta fiind transportata la o alta unitate medicala, in vederea acordarii de ingrijiri medicale de specialitate. La acest moment, politistii efectueaza cercetari in vederea stabilirii tuturor imprejurarilor in care s-a produs incendiul si luarii masurilor legale care se impun”, se arata intr-un comunicat al Politiei.

Nu este prima oara cand spitalul se confrunta cu o tragedie. In noiembrie 2021, in acelasi spital, a izbucnit un incendiu in urma caruia doi pacienti au murit, iar o infirmiera a suferit arsuri grave. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea