Social

# vremea martie #vremea #starea vremii #martisor

Vremea la inceputul lunii martie. Ce temperaturi ne asteapta de Martisor

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a actualizat prognoza meteo pentru urmatoarele doua saptamani. Potrivit meteorologilor, vremea se va raci treptat in urmatoarea perioada, in toata tara. Iata cum va fi vremea, in perioada 26 februarie – 10 martie, 2024 si ce temperaturi ne asteapta de Martisor.

BANAT

Iarna calendaristica se va incheia cu o vreme deosebit de calda pentru aceasta perioada, cu maxime ce se vor mentine la o medie de 18 grade si minime ce vor oscila intre 6 si 9 grade. In primele doua zile din martie, media zilnica a temperaturii maxime va fi de 16 grade, va reveni la 18 grade in 3 si 4 martie, apoi sunt estimate valori in jurul a 13 grade. Temperaturile minime la inceput de martie vor fi in medie de 5...7 grade, insa spre finalul primei decade, la fel ca si in cazul temperaturilor maxime, se remarca o scadere pana la valori de 2...3 grade. Probabilitatea pentru precipitatii va fi mai ridicata dupa data de 5 martie. Pana atunci regimul pluviometric se va mentine deficitar, ploile urmand a fi slabe si pe arii restranse.

CRISANA

Iarna calendaristica se va incheia cu o vreme deosebit de calda pentru aceasta perioada, cu maxime ce se vor mentine la o medie zilnica de 19...20 de grade si minime ce vor oscila intre 5 si 7 grade. In primele zile din martie, media zilnica a temperaturii maxime va fi de 16...17 grade, iar dupa 5 martie sunt estimate valori in jurul a 13 grade. Temperaturile minime la inceput de martie vor fi in medie de 5...6 grade, insa spre finalul primei decade, la fel ca si in cazul temperaturilor maxime, se remarca o scadere pana la valori de 1...2 grade. Probabilitatea pentru precipitatii va fi mai rdicata dupa data de 5 martie. Pana atunci regimul pluviometric se va mentine deficitar, ploile urmand a fi slabe si pe arii restranse.

TRANSILVANIA

Valorile termice diurne se vor mentine cu mult peste normalul climatologic pana la inceputul lunii martie (3 martie), cu o medie zilnica a temperaturii maxime cuprinsa intre 15 si 18 grade. Ulterior tendinta va fi de scadere treptata, astfel la finalul primei decade se va ajunge la o medie a temperaturilor maxime de 11...12 grade, insa si aceste valori vor caracteriza o vreme mai calda fata de normalul perioadei. Media temperaturilor minime va fi de 3...4 grade in prima noapte, va scadea la 0 grade in 28 februarie, iar la inceput de martie va creste la 2...3 grade. Dupa 5 martie sunt estimate temperaturi minime in medie de 0 grade. Pana pe 1 martie nu sunt prognozate precipitatii. Ulterior, sunt posibile precipitatii, cu o probabilitate mai ridicata, dupa data de 6 martie.

MARAMURES

Extrem de calda va fi vremea si in aceasta regiune, unde maximele termice prognozate pana pe 1 martie se vor situa in jurul a 18 grade. Ulterior tendinta va fi de scadere treptata, de la valori in medie de 16 grade in perioada 2 – 4 martie, pana la 12 grade la finalul primei decade. Media temperaturilor minime va fi de 4...5 grade in primele doua nopti, va scadea la 2...3 grade in 28 si 29 februarie, iar la inceput de martie va creste la 5...6 grade. Pana la finalul primei decade, ca si in cazul temperaturilor maxime, este estimata o scadere a temperaturilor si pe timpul noptilor, pana spre o medie regionala de 0 grade. Pana pe 1 martie nu sunt prognozate precipitatii. Ulterior, probabilitatea pentru aparitia precipitatiilor va fi in crestere.

MOLDOVA

Pe parcursul intregului interval valorile termice se vor mentine peste normalul climatologic al perioadei. In perioada 26 februarie – 3 martie, media zilnica a temperaturilor maxime va fi de 13...14 grade, apoi sunt prognozate valori in general de 9...10 grade. Temperaturile minime nu vor avea variatii semnificative de la o zi la alta, media acestora, urmand a fi cuprinsa intre 0 si 3 grade. Regimul pluviometric va fi in general deficitar. Probabilitate de aparitie a precipitatiilor va fi in crestere dupa data de 6 martie.

DOBROGEA

Pentru prima saptamana de prognoza, media zilnica a temperaturilor maxime va fi de 12...13 grade, iar pentru a doua se va situa in jurul a 10 grade, valori ce se vor caracteriza o vreme in continuare calda pentru aceasta perioada. Media temperaturilor minime va scadea usor in primele nopti, pana la valori de 2...3 grade, in 29 februarie, 1 si 2 martie va fi de 4...5 grade, apoi va reveni la 2...3 grade. Regimul pluviometric va fi in general deficitar. Probabilitate de aparitie a precipitatiilor va fi in crestere dupa data de 6 martie.

MUNTENIA

Pe 26 februarie, media regionala a temperaturii maxime va fi de 18 grade, iar in zilele urmatoare (pana in data de 4 martie) se va situa in jurul a 15 grade. Intre 5 si 10 martie sunt estimate temperaturi maxime mai scazute, la o medie a acestora de 11...12 grade. Media temperaturilor minime va scadea usor in primele nopti, pana la valori de 1...3 grade, in 29 februarie, 1 si 2 martie va creste la 4...5 grade, apoi va fi 1...2 grade. Probabilitatea pentru precipitatii va fi mai ridicata dupa data de 6 martie. In restul intervalului ploile sunt posibile doar pe arii restranse.

OLTENIA

Valorile termice diurne se vor mentine cu mult peste normalul climatologic pana la inceputul lunii martie (4 martie), cu o medie zilnica a temperaturii maxime cuprinsa intre 14 si 17 grade. Ulterior tendinta va fi de scadere treptata, astfel la finalul primei decade se va ajunge la o medie a temperaturilor maxime de 11...12 grade, insa si aceste valori vor caracteriza o vreme mai calda fata de normal. Media temperaturilor minime va fi de 5...6 grade in prima noapte, va scadea la 3 grade in 28 februarie, iar la inceput de martie (1 si 2 martie) va reveni la 5...6 grade. Dupa 3 martie sunt estimate temperaturi minime in medie cuprinse intre 2 si 4 grade. In aceasta regiune probabilitatea pentru precipitatii va fi mai ridicata pe 1 si 2 martie si intre 6 si 9 martie.

LA MUNTE

Media zilnica a temperaturilor maxime pana la finalul lunii februarie se va mentine la 8 grade. Primavara calendaristica va debuta cu valori termice diurne usor mai scazute, respectiv o medie pentru intreaga zona de 6 grade, iar dupa data de 5 martie va scadea treptat pana la valori in jurul a 2 grade. Evolutia va fi asemanatoare si in cazul temperaturilor minime, aceastea urmand a avea o medie de 0...2 grade in prima saptamana si cu o tendinta de scadere treptata pana spre -4 grade in a doua saptamana. Probabilitatea pentru precipitatii va fi mai ridicata dupa data de 5 martie. Pana atunci precipitatiile vor fi slabe si se vor semnala pe arii restranse.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea