Dorul de parinti l-a impins la un gest necugetat. Un copil de 14 ani a traversat Prutul inot ca sa mearga la parinti, in Italia. Cum a fost prins de politistii de frontiera

Dorul de parinti l-a impins pe un copil de doar 14 ani sa faca un gest necugetat. Baiatul a fost lasat in grija bunicilor din Republica Moldova, in timp ce parintii au plecat la munca in Italia pentru a-i putea oferi un viitor mai bun.

Copilul care nu a mai suportat sa stea departe de parinti a decis sa mearga sa ii caute. Acesta a traversat Prutul inot si a ajuns in Romania, unde a fost gasit de politistii de frontiera in dreptul localitatii Dranceni din judetul Vaslui. Intentia baiatului era de a ajunge in Italia.

Baiatul, obervat de politistii de frontiera

Baiatul de doar 14 ani a fost observat de patrulele de fontiera. Un politist de frontiera din Republica Moldova a anuntat ca a observat o persoana care se indreapta spre malul raului Prut de pe raza Romaniei. Politistii de la Frontiera Husi, din Romania, s-au deplasat imediat la fata locului si au gasit minorul de 14 ani, care avea asupra lui doar un bagaj sumar si un telefon, toate fiind ude.

“In cel mai scurt timp, politisti de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Husi s-au deplasat la fata locului, pentru verificari. In apropierea localitatii, colegii nostri au gasit un tanar dezorientat care nu avea documente de identitate asupra sa, iar in bagajul sumar pe care il avea, erau haine ude si un telefon mobil.

In urma verificarilor efectuate si din declaratiile persoanei, politistii de frontiera au stabilit ca tanarul este un minor in varsta de 14 ani, cu cetatenie romana si italiana si ca fusese lasat in grija bunicilor, in Republica Moldova, intreaga lui familie fiind in Italia, la munca. Acesta a declarat ca a traversat raul Prut inot, din Republica Moldova, in Romania, cu intentia de a ajunge la rude, in Italia”, se arata intr-un comunicat al Inspectoratul Teritorial al Politiei de Frontiera Iasi, potrivti agerpres.ro.

In momentul de fata politia efectueaza cercetari cu privire la cazul minorului, iar copilul se afla in ingrijirea Directiei Judetene de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Vaslui. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea