Social

# schimbari invatamant #admitere liceu #invatamant

Schimbari radicale in invatamant, de anul viitor. Cum se va face admiterea la liceu incepand cu anul scolar 2023-2024

 

Se schimba regulile de admitere la liceu. Elevii care vor absolvi gimnaziul incepand cu anul 2023-2024 vor fi primii care vor resimti aceste schimbari.

Un ordin al Ministerului Educatiei, care a aparut in anul 2022, prevede ca mediile din clasele gimnaziale sa nu mai fie luate in caldul pentru admiterea la liceu. Astfel, in viitor se va tine cont doar de nota pe care acestia o vor lua la examenul de Evaluare Nationala de la finalul clasei a VIII-a.  

Masura se va aplica incepand cu anul scolar 2023-2024, adica incepand de anul viitor.

Potrivit ordinului minesterului se stabileste ca"media de admitere, pe baza careia se realizeaza inscrierea in clasa a IX-a de liceu a absolventilor invatamantului gimnazial o reprezinta media generala la evaluarea nationala sustinuta de absolventii clasei a VIII-a, calculata ca medie aritmetica, cu doua zecimale, fara rotunjire, a notelor obtinute la probele incluse in Evaluarea Nationala", scrie avocatnet.ro.

In prezent, modul de calculare al mediei de admitere la liceu consta in 70% media de la examenul de evaluare nationala si 20% mediile din clasele V-VIII.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea