Social

#vara caniculara # arsita fara precedent #avertizare meteorologi #arsita #meteorologi

Vara infernala in Romania! Meteorologii avertizeaza asupra unei arsite fara precedent

 

Prognoza meteorologica pentru vara 2023 este una cat se poate de ingrijoratoare. Desi vara a pornit cu temperaturi normale sau chiar mai mici decat normalul perioadei, si cu ploi abundente, vor urma temperaturi peste medie si este posibil sa se doboare un nou record de temperaturi severe.

Meteorologii anunta o arsita fara precedent in Romania, dar si in restul Europei. Valurile infernale de caldura vor fi cauzate si de o intensificare a fenomenului El Nino, avertizeaza meteorologii. Prin urmare trebuie sa ne asteptam la o vara a extremelor, asa cum s-a intamplat in ultimii ani. 

“Daca 2022 a fost al treilea an cel mai calduros din istoria masuratorilor din tara noastra, dupa 2019 si 2020, iarna 2022-2023 a fost cea mai calda din istoria tarii noastre si a doua cea mai calda din Europa. Ianuarie a adus un nou record termic absolut in Romania, la Turnu Magurele pe 19 ianuarie, cand au fost 22,5 grade Celsius.

Cu siguranta, si ceea ce urmeaza pe parcursul verii 2023 si a toamnei si debutului iernii va fi sub semnul extremelor meteo. Statistica ultimilor ani ne-a aratat ca recordurile inregistrate in anii curenti au depasit recordurile anterioare. Si cu siguranta va fi o vara a extremelor, pentru ca fiecare anotimp a fost caracterizat de alternante termice semnificative”, a spus Elena Mateescu, potrivit click.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea