Social

#tratare scabie #substanta toxica #intoxicatie #coma

Doi copii de doi si patru ani, mama si matusa lor, in stare grava, la spital. Femeia a folosit o substanta toxica, interzisa in UE, deoarece credea ca are scabie

Caz socant in Oradea. Doua surori de doi si patru ani, matusa si mama acestora, au ajuns in stare grava la spital din cauza utilizarii unei substante toxice.

 

Matusa fetelor avea mancarimi de piele si, crezand ca are scabie, a incercat sa scape de aceasta cu ajutorul unui pesticid puternic, de uz veterinar, care a fost interzis in Uniunea Europeana din cauza ca este extrem de toxic.

Dupa ce a folosit substanta toxica, matusa si-a luat in brate nepoatele. La scurt timp, femeia, cele doua copile, dar si mama acestora au inceput sa se simta foarte rau. Toate au fost transportate de urgenta la spital.

Fetita in varsta de doi ani si matusa copilelor se afla in coma. Medicii sunt rezervati in ceea ce priveste evolutia acestora. Cele doua au avut contact mai mult cu substanta extrem de toxica ce intra prin piele si ataca toate organele. Medicii fac tot ce le sta in putinta pentru a le salva viata.

Mama si fetita in varsta de patru ani, raspund tratamentelor medicilor. Insa, desi nu sunt in coma, si starea acestora este grava.

Apartamentul in care locuiesc victimele a fost decontaminat. Specialistii au luat probe din acesta, dar si din recipientul in care se afla substanta deosebit de periculoasa. Parchetul a deschis o ancheta in acest caz.

Substanta interzisa in UE, dar accesibila oricui, in Romania

Din pacate, din inconstienta adultilor, aceste cazuri se tot repeta in Romania, in ciuda numeroaselor avertismente ale autoritatilor si specialistilor in domeniu

Nu este primul caz de acest gen. La inceputul lunii ianuarie, o mama si cei sapte copii au ajuns in stare grava la Spital dupa ce au folosit aceeasi substanta pentru a scapa de paduchi.  

Iar in luna decembrie, un caz similar a avut loc dupa ce o bunica si-a spalat cei trei nepoti cu aceeasi subtanta deosebit de toxica, pentru a-i scapa de paduchi.

Substanta folosita de matusa, dar si in cazurile amintite mai sus, este deosebit de periculoasa si a fost interzisa in 2007 in UE, tocmai din cauza ca este extrem de toxica.

Substanta era folosita in agricultura, insa aceasta ramane o perioada indelungata in plante, iar animalele si oamenii care consuma aceste plante sunt in pericol.  

In schimb, in Romania, substanta din categoria organo-fosforicelor este vanduta si folosita doar pentru tratarea scabiei la oi. In cazul oamenilor, substanta ataca sistemul nervos si organele interne.

La noi, teoretic, substanta poate fi cumparata doar cu reteta de la medicul veterinar. Cei care o folosesc nu au voie sa consume carnea animalului timp de minim 14 zile de la administrarea tratamentului.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea