Social

#insecte comestibile #unt de musca #musca #insecte

Untul de musca, un nou aliment care ar putea ajunge pe mesele oamenilor

 

Producatorii alimentari sunt diperati sa gaseasca noi produse inovatoare care sa fie prietenoase cu mediul, sa ofere substante nutritive si sa fie sanatoase. Deja au aparut pe piata mai multe produse pe baza de insecte. Urmatorul ar putea fi untul de musca.

Ce este untul de musca si cum se obtine

Cercetatorii de la Universitate Genet, din Belgia, au creat o grasime obtinuta din larve de musca Hermetia illucens. Aceasta grasime ar putea deveni un inlocuitor pentru untul clasic sau margarina, in produsele de patiserie, in fabricarea napolitanelor, biscuitilor sau prajiturilor. 

 Pentru a crea untul, cercetatorii au blenduit larvele de musca Hermetia illucens si au adaugat apa. Amestecul a fost incalzit si adaugat la centrifuga pentru a separa grasimile. S-a obtinut un “unt” cu o consistenta cremoasa.

Potrivit cercetatorilor, acest unt este o sursa bogata de proteine, grasimi si vitamine, si are un continut scazut de colesterol. Untul de musca Hermetia illucens are un gust neutru, care poate fi asemanat cu cel al untului de arahide.  

Musca Hermetia illucens este o insecta care se hraneste cu deseuri organice, cum ar fi resturile alimentare, gunoiul de grajd si biogazul. Ea are un ciclu de viata scurt, de aproximativ 10 zile, si poate fi crescuta cu usurinta in ferme.

Acest unt are potentialul de a deveni o sursa de proteine si grasimi sustenabile si accesibile. El poate fi folosit pentru a reduce dependenta de resursele agricole traditionale, cum ar fi soia si laptele.

In plus, acestia sustin ca utilizarea „untului” de insecte este mai prietenoasa cu mediul inconjurator decat produsele lactate, scrie realitatea.net.

De asemenea, costul de productie ar fi unul mic. Cercetatorii au estimat ca untul de musca Hermetia illucens ar putea fi produs la un cost de aproximativ 1,5 euro pe kilogram.

Cercetarile in domeniul insectelor comestibile sunt inca in curs de desfasurare. Cu toate acestea, exista potentialul ca insectele sa devina o parte importanta a dietei noastre in viitor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea