Social

# abandon scoala #retragere scoala #copii #parinti

Doar in Romania! Copil retras de la scoala de catre mama lui deoarece “nu ii mai place”. Declaratiile directoarei scolii

Doar in Romania se poate intampla acest lucru! O mama si-a retras copilul de la scoala deoarece acestuia nu ii mai place scoala. Intamplarea a avut loc la un liceu din Husi, elevul fiind in clasa a IX-a.

 

Iar acest lucru se intampla in conditiile in care, in Romania, invatamantul obligatoriu este de 11 clase. Acesta incepe in clasa 0 si se termina odata cu finalizarea clasei a X-a.

Potrivit directoarei de la Liceul Tehnologic “Ioan Corivan” din Husi, mama elevului s-a prezentat la dansa cerand retragerea baiatului de la scoala, pe motiv ca “fiul ei nu mai vrea sa vina la scoala”. Directoarea i-a explicat insa care sunt avantajele educatiei pentru fiul ei si le-a recomandat celor doi sa mearga la psihologul scolii.

“Da, chiar acum a venit o mama la scoala, dorind sa retraga dosarul fiului dansei, pentru ca copilul nu mai vrea sa vina la scoala. Baiatul este in clasa a IX-a. Am incercat sa lamurim acest lucru, sa o convingem ca nu e bine. Avem psiholog al scolii, am recomandat o sedinta impreuna cu mama si elevul la psiholog. Eu sper sa il atragem la scoala si sa il tinem pana la finalizarea anilor de liceu. Au mai fost asemenea cazuri, din pacate. Si in multe asemenea situatii, uluitor este faptul ca parintii nu depun deloc eforturi sa convinga copilul ca scoala este fundamentul viitorului lui, sa ai studiile finalizate, sa inchei un capitol educativ asa cum trebuie”, a declarat profesoara Catalina Dacu, directorul Liceului Tehnologic „Ioan Corivan” Husi, potrivit vremeanoua.ro.

Directoarea a declarat ca este esential pentru orice elev sa mearga la scoala pentru a descoperi ce abilitati are si pentru a invata o meserie. 

“Pe profilul de studii profesional, fiecare copil primeste bursa. Si in afara de aceasta bursa tehnologica poate primi bursa sociala si chiar bursa de merit. Un copil care le primeste pe toate trei are peste 1.000 lei pe luna, plus ca naveta este gratuita. Deci, sunt niste avantaje pe care nu ar trebui sa le rateze niciun elev, care vrea sa vina sa invete o meserie. Fiecare are drumul lui in viata, dar e ideal ca drumul scolii sa nu il paraseasca nimeni pana ce nu finalizeaza o forma de invatamant. Asta le spun mereu copiilor nostri. Si parintii ar trebui sa stie primii asta”, mai adauga profesoara Catalina Dacu.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea