Social

#pregatire militara #stagiu armata #voluntari #armata #salariu #bani #romania

Cati bani castigi daca te oferi voluntar, timp de patru luni, pentru pregatire militara

Tinerii romani, cu varste cuprinse intre 18 si 35 de ani, pot opta, in mod voluntar, pentru un stagiu platit de pregatire militara. La finalul instruirii, tinerii se pot angaja fie ca sodati profesionisti, fie pot intra in fortele de rezervisti.

 

Stagiul de pregatire este platit iar un voluntar ar urma sa primeasca lunar, intre 2.800 si 3.200 de lei.  Iar la finalul stagiului, care dureaza patru luni, acestia ar urma sa primeasca inca trei salarii brute.

Toate aceste masuri au fost discutate in sedinta CSAT. Una dintre principalele teme de discutie fiind despre cresterea numraului militarilor romani.

“O varianta este stagiul voluntar pentru tinerii cu varste cuprinse intre 18 si 35 de ani. Timp de patru luni, tinerii care doresc sa treaca prin acest stagiu de pregatire ar urma sa primeasca, lunar, intre 2800 si 3200 de lei.

La finalul acestui program, vor beneficia de inca trei salarii brute. Tot la finalul stagiului, participantii vor intra in completarea rezervei Armatei Romane dar au si posibilitatea de a se angaja ca soldati profesionisti.”, au declarat oficialii, potrivit antena3.ro.

Fortele Armate ale Romaniei dispun, in acest moment, de 68.000 de militari activi.  Oficialii isi doresc sa creasca numarul pana la 100.000 de militari, mai ales avand situatia complicata de la granita.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea