Social

#copii nascuti #statistici alarmante #mame minore #uniunea europeana #romania #copii

Statistici alarmante! Jumatate din copiii nascuti de mame sub 14 ani, din UE, sunt din Romania

Date cutremuratoare au fost facute publice de catre Institurul Natinal de Statistica. Aceste date arata ca numarul de mame minore, din Romania este extrem de mare, comparativ cu restul Uniunii Europene.

 

Potrivit datelor, jumatate dintre copiii nascuti de mame sub 14 ani, laa nivelul intregii Uniuni Europene, sunt din mame din Romania.

Potrivit cifrelor publicate joi, 22 februarie, de INS, se arata ca la categoria de varsta a mamei de 10-14 ani, Romania a inregistrat in 2023 un numar de 745 de nasteri, din totalul de 1.664 cate s-au inregistrat in tarile UE.

1.409 copii au fost nascuti de mame care implinisera 15 ani, comparativ cu 3.903 de copii nascuti in tarile din Uniune la aceasta categorie de varsta.

Tinerele romance care abia implinisera 16 ani au dat nastere la 2.424 de bebelusi, in vreme ce 8.268 de copii s-au nascut in toata Uniunea Europeana din mame care aveau aceasta varsta.

Diferenta este mai mare la categoria 17 ani, unde din 14.010 copii nascuti in UE, 3.446 au mame romance, scrie ziare.com.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea