Social

#utilizare telefon pe strada #interzicere smartphone #interzicere telefon mobil

Decizie soc! Primaria unui oras din UE a interzis utilizarea telefonului mobil pe strada

Primarul din Seine-Port (Franta) a decis sa interzica utilizarea telefoanelor mobile pe strada. Acesta sustine ca aceste dispozitive au devenit o problema de sanatate publica. Primarul isi doreste sa ajute, in special parintii si copiii sa petreaca mai putin timp pe dispozitivele mobile si sa se bucure mai mult de momentele petrecute impreuna.

Astfel, locuitorii orasului au adoptat motiunea prin care este interzisa utilizarea telefoanelor mobile in spatiile publice.

Astfel, cei 1.800 de locuitori ai Saine-Port, dar si turistii, trebuie sa limiteze utilizarea telefonului mobil pe strada.  

Rezidentii au fost sambata la urne, pentru a decide daca vor restrictiona sau nu utiliazrea telefoanelor, iar rezultatele au fost de 54% in favoarea restrictionarii utilizarii telefoanelor mobile pe strada.

Astfel, utilizarea smarphone-urilor este interzisa in magazine, in fata scolilor, in parcuri si in momentul in care se merge pe trotuar. Legea este doar ca stimulent si nu sunt prevazute sanctiuni pentru cei care o incalca.

De asemenea, aceasta ii incurajeaza pe parinti sa le intezica minorilor utilizarea ecranelor dimineata, in timpul meselor, dar si seara, inainte de culcare, sau in dormitor.

Vincent Paul-Petit, primarul din Seine-Port, a declarat pentru Le Parisien ca nu intentioneaza sa ia masuri represive: "Oamenii au impresia ca ne amestecam in viata lor. Eu nu vreau asta! Dar exista o problema de sanatate publica. Trebuie sa ii ajutam", a declarat Vincent Paul-Petit, primarul din Seine-Port, pentru Le Parisien.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea