Social

# temperaturi romania # vremea in romania #prognoza meteo #romania

Temperaturi neobisnuit de calde, in Romania: 22 de grade Celsius!

Un val de aer cald s-a abatut peste Romania, aducand temperaturi neobisnuit de calde pentru aceasta perioada a anului. Temperaturile crescute vor persista si astazi, urmanc ca apoi sa scada pana la 18-19 grade Celsius in zonele de campie. 

 

"Din punct de vedere termic, temperaturile se situeaza cu mult peste ce trebuie sa inregistram la aceasta data. Vorbim despre temperaturi pe parcursul zilei de astazi cuprinse, la nivelul intregii tari, intre 4 grade, in depresiunile din estul Transilvaniei, si pana la 20, 21, poate chiar 22 de grade prin sudul extrem al teritoriului", a declarat meteorologul ANM Iris Raducanu, potrivit realitatea.net.

In acelasi timp, este avertizare de tip cod galben de vant puternic, care vizeaza zona de nord-vest, nord, centrul, sudul si sud estul tarii, zonele de munte. Codul galben de vant puternic se va prelungi pana maine dimineata pentru nordul Crisanei, Maramures, Dobrogea, nord-estul si estul Munteniei, cea mai mare parte a Transilvaniei si Moldova, acolo unde va sufla cu putere, ajungand pana 55-60 km/h, iar la munte va avea viteze de 70-80 km/. De asemenea, la rafale, vantul va sufla cu pana la 90-100km/h, in special in zona inalta a Carpatilor Orientali.

"De notat este faptul ca intensificari ale vantului cu viteze de 45-50 km/h vor fi pe parcursul zilei de azi local si in restul teritoriului care nu este vizat de codul galben", a mai precizat meteorologul pentru susrsa citata.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea