Social

#animale hranite cu cereale # animale crescute de fermieri #cereale #animale

De unde poti cumpara carne de porc de la animale crescute de fermieri in mod natural. Sunt hraniti cu cereale

Este din ce in ce mai greu sa gasesti produse din carne ce provin de la animale crescute in mod natural, in Romania. Cele mai multe carnuri si produse din carne din magazine provin fie de la animale crescute in mod accelerat, fie din strainatate.

Acum, ca se apropie Craciunul, tot mai multi romani cauta carne de porc crescuta in mod natural, in fermele din Romania. Exista insa un lant de magazine care comercializeaza carne produsa 100% in tara noastra, direct de la fermieri.

”Suntem primul lant de magazine in care 100% din carnea de porc de la Raftul Romanesc provine de la porci nascuti, si nu doar crescuti in Romania, ca urmare a extinderii programului de stimulare a productiei interne. Totodata sprijinim fermierii sa adere la primul program de bunastare a animalelor, ce aduce noi standarde de calitate pentru cresterea porcilor. 

Noi standarde de crestere a porcilor 

Noul program agricol sprijina fermele de porci sa adere la standarde superioare de bunastare a animalelor, astfel ca romanii vor putea pune pe mesele lor carne de porc 100% romaneasca, de o calitate mai buna.  

Acesta introduce in ferme un model de dezvoltare a agriculturii si a bunastarii animalelor in lantul de aprovizionare cu carne de porc, pe 4 paliere:  

  1. Colaborarea directa cu fermierii; 
  2. Introducerea unor standarde mai ridicate de bunastare a animalelor; 
  3. Introducerea unui sistem de hrana, cu cereale 100% romanesti, periodic analizate; 
  4. Introducerea unui sistem de audit de siguranta si calitate pentru ferme, hrana porcilor, precum si de monitorizare a sanatatii porcilor. 

Programul agricol pentru carnea de porc este o premiera in Romania si depaseste cerintele legislative, fiind un model de urmat pentru a creste productia interna de carne de porc de calitate. 

Programul agricol pentru carnea de porc introduce un sistem de controlare a calitatii, pentru a oferi, in final, carne mai gustoasa, prin intregul pachet de masuri:

  • Auditul fermelor si a standardelor de bunastare a animalelor - colaboram cu o companie internationala de certificare, care desfasoara auditul si analizeaza criterii precum ingrijirea porcilor, starea de sanatate, hrana, masurile de igiena si standardele sanitare. Fermele din program au obtinut nivelul Avansat, ce depaseste cerintele legale.  
  • Hrana cu cereale 100% autohtone - toate cerealele ce compun hrana porcilor sunt aprobate, provin 100% din recolta romaneasca si contin soia romaneasca, nemodificata genetic. 
  • Auditul hranei - lucram cu o institutie neutra, independenta, pentru prelevarea probelor si analiza furajelor direct de la ferma, pentru a garanta calitatea in mod constant. Hrana e periodic analizata in vederea controlului de pesticide, salmonella, dioxina sau metale grele. 
  • Sistem de monitorizare a sanatatii porcilor - datorita acestuia, porcilor le vor fi administrate mai putine medicamente, iar noi vom primi regulat informatii referitoare la nivelul acestora.  
  • Fermele ofera spatii mai mari - spatiile de crestere au minimum 0,715 mp/porc, mai mult decat cerintele legale, si se afla la o distanta de maximum 300 de km de la ferma la abator. 
  • Conditii de viata mai relaxate - cu cat porcii sunt mai relaxati si au conditii de viata mai bune, cu atat carnea este mai gustoasa. Porcii sunt animale curioase, care isi doresc sa exploreze si sa se joace. De aceea, spatiile de crestere au fost dotate cu jucarii naturale, din lemn, care ii ajuta sa fie mai relaxati si, in consecinta, mai sanatosi. In plus, datorita faptului ca sunt nascuti si crescuti in Romania, se elimina nevoia de transport a purceilor, factor de stres cu impact asupra calitatii carnii”, se arata in comunicatul Kaufland, potrivit antena3.ro. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea