Social

#circulatie interzisa noaptea #reguli circulatie #comisia europeana #soferi

Soferii care nu vor mai putea circula noaptea. O noua directiva a Comisiei Europene

O noua directiva a Comisiei Europene prevede ca o anumita categorie de soferi nu vor mai putea conduce noaptea, dar nici pe pe autostrada.

Noile reguli de circulatie se aplica soferilor incepatori. Acestia nu vor avea voie sacircule, pe timpul noptii. Dupa incheierea perioadei de proba, aceasta categorie de soferi vor fi obligati sa sustina din nou examenul auto cu conducere, cu mentionarea explicita a interdictiei de circulatie in intervalul orar 00:00 – 06:00, potrivit realitatea.net.

De asemenea, soferii incepatori, nu vor avea voie sa circule pe autostrada in primul an de conducere sau sa foloseasca o viteza de maximum90 de km/h si sa utilizeze doar prima banda.

Ce spune Titi Aur, expert in siguranta rutiera, despre noua directiva a Comisiei Europene  

„Orele sunt date in sensul ca sa nu plece proaspatul sofer noaptea pe la cluburi. Daca vine de la scoala sau de la serviciu la ora 18:00, normal ca vine noaptea in perioada aceasta.

Mie mi se pare un pic exagerata, iar eu nu as sustine-o. Cred ca educarea celor de la volan este mult mai benefica sau avantajoasa decat sa le pui tot felul de restrictii. Ce face daca a intarziat sau daca are o urgenta?

Viteza cea mai sigura de deplasare este cea cu care se deplaseaza coloana in care esti. Daca o coloana merge cu 95-97km/h intr-o zona cu limita de 90 km/h, e bine sa mergi si tu asa, chiar daca esti in zona de ilegal, dar e mai sigur decat atunci cand toti vor sa te depaseasca.

Daca mergi prea tare te pui in pericol, daca mergi mai incet, in jurul tau va fi un pericol permanent, pentru ca toti te depasesc. Nu cred nici in aceasta masura cu limitare pe autostrada la 90km/h, pentru ca va incurca camioanele”, a spus Titi Aur pentru dcnews.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea