Social

#bara poliamida #caracteristici #modele

De ce variaza atat de mult caracteristicile modelelor de bara poliamida? Iata raspunsul specialistilor!

Materialele utilizate in proiectele de constructii trebuie sa prezinte doua calitati elementare, pentru a putea fi luate in considerare de adevaratii specialisti. Ele trebuie sa fie rezistente si versatile. In acest sens, constructorii si meseriasii adevarati apeleaza la componente produse din materiale cu proprietati speciale, care le fac sa se pastreze foarte bine in timp. De asemenea, acestor elemente trebuie sa li se poata gasi intrebuintari variate.

Printre cele mai populare materiale utilizate in cadrul proiectelor de constructii sunt diversele variante de bara poliamida. Motivul consta in calitatile pe care le prezinta poliamida. Afla din acest articol ce reprezinta acest material, cu ce denumiri mai este el intalnit in comert si ce tipuri de produse speciale produse din el pot fi integrate cu succes in majoritatea proceselor de constructie!

Bara poliamida: proprietati si varietate

Poliamida este un material care este cunoscut in comert si sub denumirile de duramid sau nailon. Totodata, poti gasi produse din poliamida continand abrevierea PA. Acest material este folosit in industria textila, pentru producerea de fire industriale, dar si pentru fabricarea de diverse tipuri de bara de poliamida. Motivul pentru care acest material este atat de popular consta in proprietatile sale. Iata care sunt cele mai importante dintre acestea:

  • rezistenta - poliamida prezinta o excelenta rezistenta mecanica. Ea este un material foarte dur, compact si rigid. De asemenea, PA-ul este rezistent la coroziune si la uzura, in general. In plus, prezinta foarte bune proprietati de rezistenta la radiatii energetice de tip gamma si raze X;
  • izolare - poliamida are capacitate de izolare electrica si amortizeaza foarte bine socurile mecanice;
  • alte beneficii - duramidul este un material cu excelente proprietati de alunecare. De asemenea, el are capacitate buna de absorbtie a apei, proprietati ignifuge, este o excelenta bariera de oxigen si ofera un bun raport calitate-cost.

Aceste caracteristici fac ca poliamida sa fie foarte des utilizata pe utilaje. De asemenea, se fabrica diverse tipuri de bara de poliamida. Acestea pot fi alese in functie de diametru, greutate si culoare. Exista modele al caror diametru variaza de la 10 pana la 350 de milimetri. Din punctul de vedere al greutatii, aceasta poate sa porneasca de la 100 de grame si sa ajunga pana la 122 de kilograme per bucata!

Lungimea unui astfel de produs este una standard, de un metru. Un element important care influenteaza multitudinea de modele disponibile la un magazin de profil este reprezentat de familia din care acestea fac parte. Exista mai multe familii de poliamide, astfel:

  • poliamida 6 (PA 6) - prezinta excelente proprietati mecanice, de amortizare, rezistenta la uzura si duritate. Produsele din aceasta familie izoleaza bine electric si au rezistenta chimica;
  • poliamida 6.6 (PA 66) - rezista foarte bine si la uzura termica si sunt utilizate mai ales pe utilaje;
  • poliamida 12 (PA 12), 4.6, 6.10, 6.12 si 10.10 - acestea sunt obtinute prin modificarea structurilor chimice are duramidului.
  • poliamida 11 (PA 11) - obtinuta din ulei de ricin. Este foarte rezistenta si are o densitate scazuta.

Proprietatile de rezistenta la o multime de factori de mediu, dar si durabilitatea sporita pe care o au modelele de bara poliamida le transforma in solutii excelente pentru orice proiect de constructii. Intra pe AllIndustrial.ro si descopera o gama variata de modele, din care poti alege solutiile optime pentru proiectele tale!

FOTO: freepik.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea