Social

#campanie donare sange #donatii sange #donare sange #sange

De ce este bine sa donezi sange si unde poti face acest lucru

Donarea sangelui este esentiala pentru salvarea vietilor omenesti! In plus in urma donarii, sangele se improspateaza, crescand astfel imunitatea organismului, iar riscurile de paralizie si de accident vascular se reduc cu 30%.

Daca doresti sa faci o fapta buna si sa donezi sange este important sa stii ca Sun Plaza Shopping Center si Asociatia React, impreuna cu Centrul de Transfuzie Sanguina Bucuresti, lanseaza campania „Daruieste timp, doneaza sange”. Acestia incurajeaza bucurestenii sa doneze sange in cadrul unitatii mobile ce va fi amplasata la intrarea principala a centrului comercial. Actiunea se desfasoara in perioada 27 – 29 iunie 2015, intre orele 09:00 – 13:00.

Pe parcursul celor trei zile ale campaniei „Daruieste timp, doneaza sange” vor putea dona simultan cate doua persoane la fiecare 10 de minute. Recoltarea de sange va fi realizata de personal specializat, medici si asistente de la Centrul de Transfuzie Sanguina Bucuresti, in conditii de siguranta si folosind instrumente de unica folosinta. La fiecare donare, se vor recolta aproximativ 450 de ml de sange, care vor fi ulterior utilizati in spitalele din Bucuresti pentru pacientii supusi unor interventii chirurgicale sau pentru cei care au nevoie de transfuzii de sange.

La finalul procesului, donatorii de la Sun Plaza vor avea la dispozitie o zona special amenajata, pentru a se reface, langa unitatea mobila amplasata pe esplanada Sun Plaza de la intrarea principala, din soseaua Oltenitei. Inainte de a dona, celor interesati li se recomanda consumarea unui mic dejun normal cu legume si fructe, fara multe proteine si grasimi.

Mai multe detalii despre conditiile care trebuie indeplinite pentru a dona, dar si despre beneficiile donatorilor, poti gasi pe sun-plaza.ro si facebook.com/Sun.Plaza.Shopping.Center dar si pe site-ul pentruviata.com.




 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea