Social

#delimitarea granitei #granita #vama #turism

Inedit! Granita dintre doua tari care trece prin mijlocul unei terase

Cand te gandesti la granita dintre doua state iti imaginezi militari inarmati care o pazesc strasnic. Ei bine, intre Olanda si Belgia, linia de demarcatie trece prin mijlocul unei terase. Adevarul.ro a facut un inventar al celor mai interesante granite dintre tari.

De departe, cea mai inedita delimitare a teritoriilor a doua tari este cea realizata de belgieni si olandezi. Astfel, linia care separa cele doua tari este marcata pe asfalt chiar langa o terasa.

Localul se afla la granita dintre satul olandez Baarle-Nassau si satul belgian Baarle-Hertog, scrie Huffington Post. Banda cu cruciulite albe le arata trecatorilor in ce tara se afla.

Granita dintre Canada si Statele Unite trece pe un anumit sector printr-o zona impadurita. O data la cativa ani, lucratorii forestieri trebuie sa taie o linie clar marcata in padure, pentru a delimita vizibil granita, scrie adevarul.ro. In acest fel, se obtine un culoar lat de sase metri si lung de doi kilometri, care separa cele doua state.

 

Granita dintre Ucraina si Polonia a fost delimitata artistic, in timpul unei expozitii din 2012. Artistii au realizat aici, in lanurile de grane, desenul urias al unui peste, jumatate in Polonia, jumatate in Ucraina. Granita, vizibila printr-o linie, taie prin mijloc acest desen.

 

Granita dintre Tijuana, Mexic si San Diego, SUA, este delimitata printr-un gard, care se intinde inclusiv pe plaja.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea