Social

# echipament vanatoare #vanatoare

De ce echipament ai nevoie pentru a vana?

Ca orice activitate, vanatoarea necesita echipamente specifice. Daca se cere un minim, lista accesoriilor esentiale poate fi extinsa in functie de tipul de vanatoare practicat. Intre echipamente de vanatoare si efectele vestimentare, descopera echipamentul util pentru o vanatoare buna.

 

Echipamentul vanatorului

Echipamentul vanatorului include toate echipamentele necesare asigurarii unei capturi. Tipul de accesoriu util poate varia in functie de tipul de animal vanat, dar elementele de baza raman aceleasi. Pentru o sesiune de vanatoare, se recomanda obtinerea:

• Pusca, echipamentul de baza pentru un vanator

Pentru o prima achizitie, este posibil sa apelezi la un model semi-automat. Acest tip de pusca ofera precizie de tragere, datorita celor 3 lovituri pe care le poate transporta. De asemenea, are avantajul de a fi potrivit pentru diferite activitati, inclusiv pentru vanatoarea de rate si sturzi. Ideal este sa apelezi la un calibru 20, care cantareste in jur de 3 kg. Pentru cei mai experimentati, este mai bine sa opteze pentru o pusca de calibrul 12, care ofera o gama mai mare de tragere.

• Trepiedul de vanatoare

Acesta este un echipament de confort care iti va permite sa astepti in padure sau pe iarba. Intr-adevar, este util pentru odihna picioarelor si a spatelui in asteptarea unei capturi.

• Binoclu

Aceste accesorii sunt esentiale pentru a identifica tinta. Ele pot fi insotite de lunete. Acest tip de echipament iti permite sa reglezi precizia tragerii cu pusca. Daca intentionezi sa veghezi noaptea, va trebui sa iei o lanterna

Efectele imbracamintei vanatorului

Efectele vestimentare iti asigura confortul si siguranta in timpul unei calatorii de vanatoare. Ele trebuie deci sa corespunda conditiilor climatice cu care te vei confrunta. Baza tinutei unui vanator consta de obicei din pantaloni de vanatoare, un tricou, un pulover si o sapca. Poti vizita  site-uri de specialitate pentru a gasi diferitele tipuri de pantaloni de vanatoare, astfel incat sa-l poti alege pe cel care se potriveste tipului tau de corp si zonei tale de vanatoare.

Tinuta este completata cu o pereche comoda de cizme sau pantofi de mers tip ranger. Daca este mai frig, se poate adauga o vesta, o parka sau o jacheta. O haina de ploaie poate fi, de asemenea, la indemana.

 FOTO: pexels.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea