Social

#elev nota 2 purtare # 3000 euro #daune morale #buzau

Daune morale de 3.000 de euro pentru un elev din Buzau, care a primit nota 2 la purtare

Caz unic in Romania. O institutie de invatamant, obligata de instanta de judecata sa plateasca daune morale in valoare de 3.000 de euro unui elev, dupa ce a primit nota doi la purtare.

 

Totul s-a intamplat in 2018, cand elevul de la Colegiul National Bogdan Petriceicu Hasdeu din Buzau, care la vremea respectiva se afla in clasa a XI-a, a primit nota doi la purtare din cauza unei postari pe Facebook.

Elevul a criticat-o in catrul unei postari dintr-un grup de Facebook pe profesoara de desen, spunand ca este "struto-camila a artei, se zbate intre vocatia de a canta si de a desena".

In urma postarii aparute pe Facebook, in cadrul consiliului profesoral a fost purtata o discutie referitoare la ceea ce a declarat elevul si s-a decis scaderea notei de purtare la nota 2. In urma faptei, parintii elevului au sustinut nevinovatia acestuia si au deschis o actiune in instanta.

Doi ani mai tarziu, elevul a promovat examenul de Bacalaureat cu nota 9,05.

Cu toate acestea, judecatorii de la Tribunalul Buzau au dat verdictul in acest caz abia in anul acesta, iar conducerea Colegiului din Buzau a atacat decizia. Ulterior, forul a respins contestatia, sentinta fiina astfel, definitiva.

Instanta i-a obligat pe profesori sa stearga in catalog nota 2 de la purtare si sa plateasca daune morale elevului, in valoare de 3.000 de euro, dar si cheltuielile de judecata, in valoare de 2.800 de lei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea