Social

#elev galati # condamnare la inchisoare #agresiune #amenintare cu moartea

Elev din Galati, condamnat la doi ani de inchisoare, dupa ce a hartuit si amenintat cu moartea doua colege

Un tanar care a terorizat ani de zile doua fete de la scoala postliceala din Galati, pe care o frecventa, a fost condamnat la inchisoare cu executare pentru doi ani de zile.

Tanarul, acum in varsta de 24 de ani, a hartuit constant doua eleve, colege cu el, iar pentru ca acestea refuzau sa iasa cu el in oras, individul le-a amenintat cu moartea. Mai mult, a fost la un pas sa le ia la bataie chiar in clasa.

Avand in vedere aceste circumstante, judecatorii de la Judecatoria Galati l-a condamnat joi, 30 ianuarie 2024, la doi ani de inchisoare cu executare. Printre acuzatii, se numara si purtarea sau folosirea fara drept a unor obiecte periculoase, dar si si tulburarea ordinii si linistii publice. Decizia instantei nu este definitiva, si poate fi atacata prin apel.

Potrivit anchetatorilor, in cei trei ani de studii, elevul le-a facut avansuri mai multor colege de clasa, inclusiv celor doua dete pe care le-a hartuit. 

Pe data de 1 martie, 2023, tanarul a treimis un mesaj uneia dintre fere, prin care le invita pe ambele la masa, in oras. Cand a vazut ca nu primeste niciun raspuns, a trimis un mesaj vocal, in care voce apare distorsionata, folosindu-se de un cont fal, in care o ameninta ca o violeaza, ca o taie cu cutitul si ca o omoara.

„Boschetaro! Daca mie imi mai comentezi o data, ma mai provoci tu pe mine virtual… O sa va omor pe strada! Va las intr-o balta de sange. … o data imi mai comentezi, ma mai sfidezi in mediul virtual, iti bag una in gat. Eu ma duc la puscarie, va las intr-o balta de sange in schimb pe strada,… Si pe tine, pe fiu-tu, pe fiica-ta si pe barbac-tu. Ii … un spray in ochi, ii bag un cutit in fata ta! Mai imi comentezi tu mie, ma mai sfidezi vreodata… Boschetaro! Sclavooooo! Sclavo, … Va omor!”, este mesajul primit pe 1 martie de catre una din fetele hartuite de la tanarul de 24 de ani.

Pe 6 martie, dupa un lung sir de amenintari cu moartea, jigniri de nereprodus si hartuiri, individul a intrat in sala de clasa foarte agitat si extrem de nervos. In acel moment, in clasa se aflau cele doua victime, impreuna cu alte colege. In total, erau 12-13 persoane. 

Acesta a mers direct la banca in care se afla una dintre victimele hartuite si a inceput sa o injure si sa o ameninte cu moartea. Acelasi lucru a facut si cu cealalta fata. 

O parte dintre colegele fetelor, a incercat sa il indeparteze pe individ de langa fetele agresate, insa acesta s-a smucit si a lovit-o accidental pe una dintre fete in zona fetei, aceasta cazand peste o banca. Apoi a scos un spray iritant-lacrimogen, si a inceput sa o ameninte pe una dintre cele doua fete hartuite cu folosirea acestuia.

Intre timp, in sala au intrat doi profesori si au incercat sa intervina pentru a-l linisti pe individ, dar acesta a continuat cu injuraturile si amenintarile la adresa celor doua fete. Intr-un final a plecat insa din sala de curs, dar in noaptea de 6 spre 7 martie, dupa ce parintii acestuia au fost anuntati de la scoala ca urmeaza sa fie exmatriculat, tanarul a trimis doua mesaje audio colegei de clasa prin care ii spunea fie ca are de gand sa o taie cu cutitul si sa o omoare, fie sa o bata pana o baga in spital.

Mai mult, acesta a amentintat ca in cazul in care va fi exmatriculat va da foc institutiei de invatamant.

In timpul procesului, individul a recunoscut totul si a cerut sa fie judecat conform procedurii simplificate. Acesta a fost expus unei expertize psihiatrice, reiesind ca are personalitate de tip mixt, dar cu discernamant pastrat.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea