Social

#pagube cutremur # cutremur targu jiu #cutremur romania

Cutremurul de ieri, din Targu Jiu, a provocat pagube. Mai multe blocuri, afectate. Crapaturile sunt uriase, iar oamenii se tem sa mai stea in locuinte

Au fost raportate primele pagube produse de cutremurul care a avut loc ieri, in Targu Jiu. Reamintim ca ieri dupaamiaza a avut loc un cutremur de suprafata cu magnitudinea de 5,2 grade pe scara Richter care s-a produs in apropierea orasului Targu Jiu. Acesta a fost urmat apoi de 4 replici, cea mai mare avand intensitatea de 3,4 grade.

 

Seismul a fost resimtit in mai multe orase din vestul tarii, dar si in Serbia si Bulgaria.

Dupa producerea cutremurului multe cladiri au avut de suferit. Mai multe blocuri s-au crapat. Peretii, vacanele si podelele sunt avariate, iar oamenilor le este frica sa mai locuiasca aici.

Oamenii au postat pe internet mai multe poze si videoclipuri in care se vede modul grav in care locuintele acestora au fost afectate dupa cutremur. Acestia se tem sa mai locuiasca in ele, de teama sa nu cada pe ei, dar se tem si ca vor ramane fara o locuinta.

Acesta este, potrivit expertilor, cel mai mare cutremur produs in Oltenia, o zona in care, de regula, cutremurele au o intensitate mica. Seismul vine la o saptamana dupa producerea cutremurului din Turcia, care a afectat si Siria.

 ”Dupa cum ati vazut si la turci, cutremurele de suprafata se produc cu replici destul de multe. Acestea pot provoca pagube sau daune, dar doar daca sunt sub o cladire. Explicatia este ca sunt niste falii care se activeaza din cand in cand”, a explicat Directorul INFP, Constantin Ionescu, la Antena 3 CNN.

 

@laurmichaell #cutremur# Targu Jiu #Gorj #5 ♬ sunet original - laurmichaell

 

 

FOTO: jurnaluldearges.ro, antena3.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea