Social

# bilant victime #cutremur #turcia #siria

Cutremur Turcia si Siria, bilant cutremurator: peste 21.000 de morti si 80.000 de raniti. Echipele de interventie continua cautarile dupa supravietuitori

Bilantul victimelor provocate de cutremurul din Turcia si Siria este cutremurator si continua sa creasca. Ultimele cifre anuntata de autoritati este macabru. Sunt peste 21.000 de morti si alti peste 80.000 de raniti.

 

Ne aflam deja in ziua a cincea de la cutremur, iar cautarile dupa supravietuitori continua. Aproximativ 100.000 de salvatori continua sa rascoleasca ruinele din Turcia si Siria in cautarea supravietuitorilor. Cu toate acestea, sansele de a mai gasi supravietuitori scad simtitor. Frigul, dar si faptul ca oamenii au stat atatea zile fara apa si mancare, fac lucrurile si mai dificile. Doar un miracol mai face ca unii oameni sa fie scosi in viata de sub daramaturi. 

Salvatorii din Romania au reusit sa scoata in viata, de sub ruine o femeie si continua cautarile in afara sectorului repartizat echipei, la cererea autoritatilor turce, potrivit anuntului facut de IGSU.

“La solicitarea expresa a autoritatilor turce, misiunile modulului de cautare-salvare RO-USAR au continuat, inclusiv in afara sectorului repartizat echipei.

La ultima misiune alocata, colegii nostri au identificat, in cursul serii de ieri, prin cautare tehnica (senzori acustici), posibila prezenta a unor supravietuitori. Din spusele localnicilor, cladirea prabusita avea 9 etaje.

Timp de cateva ore, operatiunile de salvare au fost continuate de structurile nationale, cu sprijinul echipei RO-USAR. Astfel, in aceasta dimineata, in jurul orei 04.00 (ora locala), echipa de cautare-salvare a Romaniei a sprijinit autoritatile locale pentru extragerea unui supravietuitor (o femeie in varsta de 55-60 ani, constienta, cooperanta) din cadrul cladirii rezidentiale prabusite. Persoana a fost predata echipajelor medicale.”

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea