Social

#ulei auto #ulei masina #ulei

Cumpara uleiul auto de care ai nevoie... si nu-l uita acasa!

Daca vrei ca masina pe care o conduci sa functioneze corespunzator pe termen lung, trebuie sa acorzi atentia necesara tuturor tipurilor de lubrifianti. Este vorba in primul rand despre ulei auto pentru motor, dar si despre cel folosit pentru cutia de viteze sau pentru servodirectie. Iata care sunt caracteristicile fiecaruia si cand este nevoie de schimbarea lui!

 

Ulei auto pentru motor

La calatorii lungi fara oprire sau la viteze mari, piesele unui autoturism incep sa se frece intre ele si sa produca o caldura puternica, iar aceste fenomene pot avea ca efect defectarea anumitor componente. Pentru a evita acest risc, este nevoie de lubrifianti auto. Acestia contin, pe de o parte, substante uleioase obtinute din gaze naturale si titei, iar pe de alta parte aditivi care contribuie la o curatare optima. Prin urmare, cresc performanta si durata de viata a motorului.

Soferii stiu ca un ulei auto pentru motor isi pierde din proprietati, pe masura ce este folosit, astfel incat nu mai are aceeasi eficienta in reducerea frictiunii. Prin urmare, schimbarea sa este recomandata dupa parcurgerea unei distante cuprinse de regula intre 10 000 si 20 000 de kilometri. De asemenea, se recomanda schimbarea la un interval de cel mult 2 ani, indiferent de distanta parcursa in acest timp.

Pe langa aceste cifre, conducatorii auto experimentati recunosc si alte semne care indica necesitatea de schimbare a lubrifiantului. Este vorba despre diferite zgomote aparute la motor, despre prezenta in masina a unui miros de ulei sau despre aprinderea martorului luminos de pe bord care atrage atentia daca este nevoie de completarea sau inlocuirea lubrifiantului.

Ulei auto pentru cutia de viteze

Parte importanta a sistemului de transmisie, cutia de viteze functioneaza in conditii optime atunci cand este lubrifiata corespunzator si astfel protejata de coroziune si de degradarea diferitelor componente.

In alegerea unui astfel de produs, trebuie tinut cont de mai multi factori, precum tipul cutiei de viteze cu care este dotata masina, conditiile de operare a acesteia, temperatura circuitului sau posibilele efecte pe care mediul din cutia de viteze le poate avea asupra uleiului. In functie de acest din urma criteriu, sunt recomandate produse cu proprietati sporite de anticoroziune, care isi mentin proprietatile chiar si in cazul expunerii la umiditate sau praf.

Ulei auto de servodirectie

Sistemul de directie este responsabil cu stabilirea directiei de mers si cu mentinerea stabilitatii pe drum. In cazul unor defectiuni, volanul se roteste mai greu, vibreaza sau poate inceta sa se roteasca intr-una din parti.

Pentru a evita astfel de probleme, este indicat ca uleiul de servodirectie sa fie schimbat la fiecare 50 000 de kilometri parcursi sau la un interval de 4 ani, indiferent de distanta acoperita. Altfel, substanta invechita isi pierde proprietatile de racire si presurizare, ceea ce are ca efect deteriorarea pompei si a casetei de servodirectie.

Toate tipurile necesare de ulei auto pot fi cumparate din magazinul online AutoMag.ro. Aici se gasesc produsele potrivite pentru o gama larga de masini, printre care Alfa Romeo, Audi, BMW, Citroen, Dacia, Fiat, Ford, Hyunday, Mercedes, Mini, Opel, Peugeot, Renault, Skoda, Toyota sau Volkswagen.

Cu lubrifiantul potrivit, aflat mereu la indemana, poti fi sigur ca masina ta va functiona la capacitate maxima pe termen lung!

FOTO: pixabay.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea