Social

#vremea de Revelion #vremea de craciun #revelion #craciun

Cum va fi vremea de Craciun si de Revelion 2023. Prognoza meteo pana pe 1 ianuarie

Daca in alte ierni ne bucuram deja de zapada si ne confruntam cu temperaturi mai scazute, anul acesta iarna pare ca nu-si mai intra in drepturi..

Pentru urmatoarele doua saptamani, meteorologii anunta temperaturi destul de ridicate pentru aceasta perioada. De Craciun, in sudul tarii si nu numai, temepraturile vor fi mai crescute decat normalul perioadei, semanand mai mult cu temperaturi de vara decat cu unele de iarna. Zapada se lasa asteptata. Singurii care se pot bucura de zapada de Craciun sunt cei care isi petrec concediile la munte, potrivit prognozei realizata de Administratia Nationala de Meteorologie (ANM).

Iata cum va fi vremea in perioada 19 decembrie – 1 ianuarie, potrivit ANM.

BANAT

Valorile termice se vor situa in jurul celor normale in primele doua zile din interval, apoi vor creste treptat pana la finalul primei saptamani, cand vor caracteriza o vreme cu mult mai calda decat in mod normal. Astfel, mediile maximelor se vor situa intre 2 si 12 grade, insa ulterior, vor scadea din nou pana in jurul a 6 grade. Minimele vor urma acelasi proces, vor creste de la -4 grade pana la 4 grade mediat regional si vor cobori in a doua saptamana la 0 grade. Probabilitatea de precipitatii va fi redusa pana in data de 24 decembrie, apoi acestea isi vor face aparitia pe areale mici cam in toate zilele ce preced acestei date.

CRISANA

Vremea, normala termic la inceputul intervalului, va marca un proces de incalzire pana in data de 24 decembrie, insa se va raci din nou dupa data de 26 decembrie. In aceste conditii, mediile maximelor vor fi de la 3 pana la 10 grade si vor scadea ulterior spre 4 grade. Regimul termic nocturn va debuta sub mediile caracteristice perioadei, cu valori de -4 grade, dupa care va avea un parcurs de crestere spre medii de 4 grade in primul weekend si va scadea treptat in a doua saptamana la -2 grade. Probabilitatea de precipitatii va fi relativ ridicata dupa data de 24 decembrie.

TRANSILVANIA

In prima saptamana de prognoza vremea va marca un proces de incalzire treptata, astfel ca maximele se vor situa, in medie, intre 0 si 8 grade, dar in a doua saptamana se va raci, mediile maximelor coborand spre 3 grade. Regimul termic nocturn va fi unul scazut, sub cel caracteristic perioadei si chiar sub limita gerului in depresiuni pana in data de 23 decembrie, apoi va avea variatii intre -4 si 2 grade mediat regional. Precipitatiile nu vor fi prezente intre 19 si 24 decembrie, dar sporadic si pe alocuri isi vor putea face aparitia in urmatoarele zile.

MARAMURES

Vremea se va incalzi treptat in prima saptamana a intervalului, astfel incat temperaturile maxime vor avea medii de la 2 la 10 grade, insa ulterior va intra intr-un proces de racire, cu maxime ce vor tinde spre 2 grade mediat regional. Noptile vor fi reci la inceput, cu valori mediate intre -6 si -8 grade, dar din data de 21 decembrie se va incalzi in toata regiunea, conditii in care, in intervalul 22 – 29 decembrie, minimele se vor situa intre medii de -2 si 4 grade, insa pana la finalul intervalului vor cobori spre -2 grade. Probabilitatea de precipitatii va fi scazuta pana in data de 23 decembrie, iar dupa aceasta, va mai creste usor si vor fi posibile precipitatii pe arii restranse.

MOLDOVA

Valorile termice se vor situa in jurul celor specifice perioadei in prima zi a intervalului, cu o medie a temperaturilor maxime de 3...4 grade, apoi vor fi in crestere si vor caracteriza o vreme mai calda decat in mod obisnuit, cu cea mai ridicata medie a maximelor pe 24-25 decembrie, de 10...12 grade, dupa care, spre finalul intervalului, acestea vor fi in scadere si se vor apropia de cele normale pentru aceasta data. Temperaturile minime vor oscila, de la valori apropiate de cele specifice in primele doua nopti, cu medii de -6...-4 grade, la valori peste cele normale, indeosebi in noptile de 25-26 decembrie, cand mediile minimelor vor fi de 2...4 grade, urmand ca spre sfarsitul intervalului, minimele sa scada usor si treptat pana in jurul normelor specifice perioadei. Dupa data de 23 decembrie trecator vor fi posibile precipitatii slabe, pe spatii mici.

DOBROGEA

La inceputul intervalului media maximelor va fi de 2...4 grade, iar a minimelor la -5...-2 grade, valori usor mai coborate decat cele specifice perioadei. In restul timpului vor fi temperaturi in general peste cele climatologic specifice lunii decembrie, iar cel mai cald va fi intre 24 si 26 decembrie, cu 10...12 grade ziua si 4...6 grade noaptea, valori mediate regional, urmand ca spre sfarsitul intervalului sa se mai raceasca usor. Probabilitatea de precipitatii slabe va fi mai ridicata in ultima saptamana a intervalului.

MUNTENIA

Valorile termice vor fi apropiate de cele normale pentru aceasta data la inceputul intervalului, astfel ca in primele doua zile media maximelor va fi de 2...6 grade, iar a minimelor de -6...-4 grade. In restul timpului vor fi temperaturi in general peste cele climatologic specifice lunii decembrie, iar cel mai cald va fi intre 24 si 26 decembrie, cu 10...13 grade ziua si 2...4 grade noaptea, mediat regional. Probabilitatea de precipitatii slabe va fi mai ridicata in ultima saptamana a intervalului.

OLTENIA

In primele doua zile ale intervalului, vor fi medii ale maximelor de 1...4 grade si ale minimelor de -8...-4 grade. In restul timpului vor fi temperaturi in general peste cele climatologic specifice lunii decembrie, iar cel mai cald va fi intre 24 si 26 decembrie, cu 9...14 grade ziua si 0...4 grade noaptea, iar pana la sfarsitul intervalului valorile termice vor scadea usor, urmand a se situa ca valori medii ale maximelor in jurul a 5 grade, iar minimele in jurul a -2 grade. Probabilitatea pentru precipitatii slabe va fi mai ridicata in prima zi din interval si din nou in a doua saptamana a acestuia.

LA MUNTE

Prima zi din interval va fi caracterizata de o vreme mai rece decat in mod normal pentru aceasta perioada, cu o medie a maximelor de -6...-2 grade si o medie a minimelor de -10...-7 grade. Apoi, valorile termice vor caracteriza, in general, o vreme mai calda decat normalul perioadei, cu cele mai ridicate valori diurne in jurul datei de 21 decembrie, cand vor fi medii ale maximelor de 7...9 grade. Cele mai ridicate valori nocturne se vor inregistra in jurul datei de 25 decembrie, cand mediile minimelor se vor situa in jurul a 0 grade. Spre sfarsitul intervalului, valorile termice vor marca o scadere usoara, mediile maximelor urmand a se situa, in ultimele trei zile ale intervalului, in jurul a -1 grad, iar mediile minimelor in jurul a -6 grade. Probabilitatea pentru precipitatii slabe va fi mai ridicata dupa data de 23 decembrie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea