Social

#prognoza meteo #sfantul andrei #vremea

Cum va fi vremea in minivacanta de Sfantul Andrei. Prognoza meteo pe doua saptamani

 

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru urmatoarele doua saptamani.  Potrivit meteorologilor, vremea va fi rece in urmatoarele zile, temperaturile fiind specifice pentru aceasta perioada a anului. Se vor inregistra precipitatii in cea mai mare parte a tarii, sub forma de ploi, lapovita si ninsoare. Iata cum va fi vremea in perioada 27 noiembrie – 10 decembrie, potrivit ANM.

BANAT

Pe parcursul primei saptamani, regimul termic va fi caracterizat de alternante importante intre zile cu valori apropiate si sub cele normale in aceasta perioada din an, cu maxime de 5...7 grade si minime de -1...1 grad, mediat regional, mai scazute in special in jurul datei de 29 noiembrie (maxime de 2...3 grade si minime de -5...-4 grade) si perioade cu vreme mai calda decat in mod obisnuit, cel mai probabil in 1-2 decembrie, cand se vor atinge ziua 10...12 grade si noaptea nu vor cobori sub 3...4 grade. Pentru cea de-a doua parte a intervalului este estimata o evolutie mai constanta a temperaturilor care se vor situa in general in jurul celor climatologic specifice primei decade a lunii decembrie, respectiv minime nocturne negative. Regimul pluviometric va fi excedentar, mai ales in prima saptamana, cand vor fi perioade in care precipitatiile vor fi frecvente si insemnate cantitativ, cu probabilitate mai mare in 28 noiembrie si 2 decembrie cand vor predomina ploile. In restul zilelor din interval, se vor semnala precipitatii mixte, cu caracter temporar.

CRISANA

In prima saptamana vor fi alternante importante intre zile cu valori apropiate si sub cele normale in aceasta perioada din an, cu maxime de 4...6 grade si minime de -2...1 grad, mediat regional, mai scazute in special in jurul datei de 29 noiembrie (maxime de 1...3 grade si minime de -6...-4 grade) si perioade cu vreme mai calda decat in mod obsnuit, cel mai probabil in 1-2 decembrie, cand se vor atinge ziua 9...11 grade si noaptea nu vor cobori sub 3...4 grade. Pentru cea de-a doua parte a intervalului este estimata o evolutie mai constanta a temperaturilor care vor fi in general apropiate de cele climatologic specifice primei decade a lunii decembrie (minime nocturne negative in toata regiunea). Regimul pluviometric va fi excedentar, mai ales in prima saptamana, cand vor fi perioade in care precipitatiile se vor semnala pe arii extinse si vor fi local insemnate cantitativ, cu probabilitate mai mare in 28 noiembrie si 2 decembrie cand vor predomina ploile. In restul zilelor din interval, vor fi precipitatii mixte, cu caracter temporar.

TRANSILVANIA

In prima parte a intervalului, regimul termic va fi caracterizat de alternante importante intre zile cu valori apropiate si sub cele normale in aceasta perioada din an, cu maxime de 0...6 grade si minime de -4...0 grade, mediat regional, mai scazute in special in jurul datei de 29 noiembrie (maxime de 0...2 grade si minime de -9...-5 grade) si perioade cu vreme mai calda decat in mod obsnuit, cel mai probabil in 1-2 decembrie, cand ziua se vor atinge 8...12 grade si noaptea nu vor cobori sub 1...4 grade. Pentru cea de-a doua parte a intervalului este estimata o evolutie mai constanta a temperaturilor care se vor situa in general in jurul celor climatologic specifice primei decade a lunii decembrie, respectiv maxime usor pozitive si minime nocturne negative, in medie -5...-3 grade. Regimul pluviometric va inregistra un excedent, cu precadere in prima saptamana, cand vor fi perioade in care precipitatiile vor fi frecvente si local moderate cantitativ, cu probabilitate mare in 28 noiembrie si 1-2 decembrie cand se vor semnala si ploi. In restul zilelor din interval, vor fi mai ales ninsori si lapovita cu caracter local si temporar.

MARAMURES

Pe parcursul primei saptamani, regimul termic va fi caracterizat de alternante importante intre zile cu valori apropiate si sub cele normale in aceasta perioada din an, cu maxime de 3...4 grade si minime de -3...0 grade, mediat regional, mai scazute in special in jurul datei de 29 noiembrie (maxime de aproximativ 0 grade si minime de -7...-4 grade) si perioade cu vreme mai calda decat in mod obsnuit, cel mai probabil in 1-2 decembrie, cand ziua se vor atinge 6...8 grade si noaptea nu vor cobori sub 1...3 grade. Pentru cea de-a doua parte a intervalului este estimata o evolutie mai constanta a temperaturilor care se vor situa in general in jurul celor climatologic specifice primei decade a lunii decembrie, respectiv maxime usor pozitive si minime nocturne negative, in medie -3...-2 grade. Regimul pluviometric va fi excedentar, in special in prima saptamana, cand vor fi perioade in care precipitatiile vor fi frecvente si local mai insemnate cantitativ, cu probabilitate mare in 28 noiembrie si 1-2 decembrie cand vor predomina ploile. In restul zilelor din interval, se vor semnala precipitatii cu caracter temporar, sub forma de lapovita si ninsoare.

MOLDOVA

Intervalul va debuta cu vreme rece, in medie se vor inregistra temperaturi maxime de 1...3 grade, iar minimele vor cobori spre -7...-5 grade, iar in celelalte zile valori apropiate de norme. In perioada 1-2 decembrie valorile termice se vor situa peste cele climatologic specifice perioadei (cu 8...12 grade ziua si 2...5 grade noaptea, mediat regional). In cea de-a doua saptamana este estimat un regim termic cu oscilatii mai mici de la o zi la alta si apropiat de cel normal la inceputul lunii decembrie (respectiv minime negative, ce coboara la -5...-3 grade, in medie). Regimul pluviometric va fi apropiat de cel mediu climatologic al perioadei, cu precipitatii temporare, local moderate cantitativ, sub forma de lapovita si ninsoare, dar cu intervale in care se vor semnala si ploi (cel mai probabil in 28 noiembrie si in jurul datei de 2 decembrie).

DOBROGEA

Din data de 28 noiembrie, temperaturile vor creste semnificativ si se vor situa in general peste cele climatologic specifice perioadei, cu maxime de 7...10 grade si minime de 2...5 grade, usor mai mici -in jurul a 0 grade- in diminetile de 28 si 30 noiembrie, iar abateri pozitive foarte mari fata de norme sunt estimate pentru zilele de 1 si 2 decembrie. In a doua saptamana, tendinta este de racire treptata, cu valori ce se vor apropia de mediile multianuale. Probabilitatea de ploaie va fi mai mare in 28 noiembrie si in 3 decembrie, iar dupa data de 4 decembrie temporar vor fi precipitatii mixte.

MUNTENIA

Din data de 28 noiembrie si pana in 3 decembrie, temperaturile vor fi in crestere in cea mai mare parte regiunii, astfel ca se vor situa -in majoritatea zilelor- peste cele climatologic specifice acestei perioade din an, cu maxime de 6...11 grade si minime de -1...4 grade, mediat regional, iar abateri pozitive semnificative fata de norme sunt estimate pentru zilele de 1 si 2 decembrie. In a doua saptamana, tendinta este de racire treptata, cu valori ce se vor apropia de mediile multianuale. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel climatologic caracteristic perioadei; va ploua pe arii relativ extinse in 28 noiembrie si local in 2/3 decembrie, insa ulterior va creste probabilitatea sa se semnaleze precipitatii mixte (ploaie, lapovita sau ninsoare).

OLTENIA

Vremea va fi rece in 28 noiembrie (maxime de 2...4 grade, in medie), iar in celelalte zile ale primei saptamani valorile termice diurne vor fi apropiate de norme si chiar peste acestea in 1 si 2 decembrie, iar alternante termice vor fi si in regimul termic nocturn, cele mai mici minime urmand a se inregistra in noaptea de 29/30 noiembrie (-7...-4 grade, mediat regional) si cele mai ridicate in 1 spre 2 decembrie. In a doua saptamana, tendinta este de racire treptata, cu valori ce se vor apropia de mediile multianuale. Regimul pluviometric va fi usor excedentar in special in prima saptamana. Precipitatii mai frecvente si posibil mai insemnate cantitativ (predominat ploi la campie si mixte in zona deluroasa) vor fi la inceputul intervalului si va ploua pe alocuri si in jurul datei de 2 decembrie. In parte a doua a intervalului de referinta se vor semnala temporar precipitatii mixte.

LA MUNTE

Prima saptamana a intervalului va fi caracterizata de oscilatii seminificative in regimul termic. Vor fi perioade in care vremea va fi rece, geroasa noaptea, in special in 29/30 noiembrie (maxime in medie de -6...1 grad si minime de -14...-10 grade), dar si zile in care, mai ales la altitudini de sub 1500 m, temperaturile se vor situa peste cele normale (cu precadere in 1 si 2 decembrie). Ulterior, din 4 decembrie, este estimata racirea vremii, cu un regim termic ce se va situa in general in jurul celui climatologic specific la inceputul iernii calendaristice. Probabilitatea pentru precipitatii va fi relativ mare pe tot parcursul intervalului. In majoritatea zilelor vor predomina ninsorile, insa in perioadele cu temperaturi mai ridicate (28 noiembrie, 1 si 2 decembrie) se vor semnala si ploi, indeosebi la inaltimi de sub 1500 m.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea