Social

#cod portocaliu de vreme rea #judete afectate #vreme rea #vant puternic

Cod portocaliu de viscol. Vant puternic de pana la 110 km/h. Care sunt judetele afectate

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis o noua avertizare de vreme severa petnru urmatoarea perioada. Furtunile de zapada continua in Romania. Este cod portocaliu de viscol si vant puternic. Iata care sunt zonele afectate.

 

COD GALBEN de vant, ninsori si viscol

In intervalul 28 noiembrie, ora 10:00 – 29 noiembrie, ora 08:00 este avertizare de tip cod galben de vreme rea pentru mai multe judete. Sunt vizate fenomene precum intensificari ale vantului, viscol si ninsori insemnate cantitativ.

„In intervalul mentionat, la munte, mai ales la altitudini de peste 1500 m, va ninge si se va depune strat nou de zapada. Cantitatile de apa vor fi local de 20...35 l/mp.

Vantul va avea intensificari, cu rafale in general de 60...75 km/h si vor fi intervale cu viscol si vizibilitate redusa.

Nota: Intensificari ale vantului, cu viteze la rafala in general de 45...50 km/h vor fi si in sudul Banatului, sud-vestul Transilvaniei si in estul Munteniei.”, avertizeaza ANM.

COD PORTOCALIU de viscol si vant puternic

In intervalul 28 noiembrie, ora 12:00 – 28 noiembrie, ora 23:00, este cod portocaliu de viscol in Carpatii Meridionali si de Curbura. Vantul va sufla cu pana la 110 km/h.

„In Carpatii Meridionali si de Curbura, la altitudini de peste 1700 m, vor fi intensificari sustinute ale vantului cu rafale de 90...110 km/h, va ninge si va fi viscol, iar vizibilitatea va scadea sub 50 m.”, avertizeaza ANM.

COD GALBEN de vant puternic

In intervalul 28 noiembrie, ora 14:00 – 29 noiembrie, ora 10:00, Dobrogea se afla sub avertizare de tip cod galben de intensificari ale vantului.  

“In intervalului mentionat, in Dobrogea vor fi intensificari ale vantului cu viteze in general de 55...60 km/h si izolat de peste 70 km/h pe litoral.”, avertizeaza ANM.

Cum va fi vremea in Bucuresti

In Bucuresti, in intervalul 28 noiembrie, ora 10:00 – 29 noiembrie, ora 10:00, vremea se va incalzi usor fata de ziua anterioara, astfel ca temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 7 grade, iar cea minima va fi de 2...4 grade. Cerul va fi mai mult noros si temporar va ploua slab. Vantul va sufla moderat, cu unele intensificari noaptea (rafale in general de 35...45 km/h).

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea