Social

#pornire masina #temperaturi #temperaturi negative

Cum sa pornesti corect masina cand temperaturile sunt negative. Toti soferii trebuie sa stie asta

 

Iarna vine cu provocari suplimentare pentru soferi deoarece trebuie sa acorde o atentie sporita procedurii de pornire a masinii. Cum se porneste corect atunci cand sunt grade cu minus in termometru?

Expertii recomanda o abordare mai atenta la procesul de pornire a masinii in timpul iernii. Chiar daca instinctul poate fi sa porniti motorul rapid pentru a-l incalzi, acest lucru nu este deloc recomandat. Asadar, specialistii spun ca pornirea ar trebui sa fie mai lenta decat in sezonul cald.

Cum sa pornesti masina diesel

Este important sa tii contactul pentru cel putin 3-5 secunde inainte de a incerca sa pornesti masina. Motorul este pregatit pentru pornire atunci cand se sting martorii de bord, deoarece motorul diesel foloseste compresia pentru a genera aprinderea combustibilului.

Cum sa procedezi in cazul motorului pe benzina

In acest caz se sugereaza o asteptare de cateva secunde dupa ce ati pus contactul, inainte de a incerca pornirea. De obicei acest tip de motoare pot fi pornite dupa 2-3 secunde. Este important sa iei in considerare si starea martorilor de bord, iar atunci cand acestia se sting, masina poate fi pornita in conditii de siguranta.

Mecanicii spun ca soferii cu masini diesel ar trebui sa puna contactul de doua ori in sezonul rece inainte de a incerca efectiv sa porneasca masina. Prima data, se mentine contactul pentru 5-10 secunde, apoi se opreste fara a incerca pornirea motorului. A doua oara, se mentine contactul pentru inca 5-10 secunde, urmata de incercarea efectiva de pornire. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea