Social

#ferestre de lemn #feronerie

Cum sa alegi feroneria potrivita pentru ferestre din lemn mari si robuste?

Iti doresti sa transformi aspectul casei tale si sa imbunatatesti functionalitatea ferestrelor din locuinta? Ferestrele din lemn mari si robuste sunt o alegere eleganta si durabila pentru orice spatiu, dar pentru a le face si functionale, alegerea corecta a feroneriei este esentiala. Si nu orice feronerie, ci una care sa isi dovedeasca superioritatea in termeni de siguranta, performanta si versatilitate.

 

Astfel, Roto NX | Power Hinge reprezinta cu adevarat solutia perfecta pentru cei care doresc sa aduca o schimbare semnificativa in aspectul si functionalitatea ferestrelor din lemn. Cu o serie de avantaje semnificative, aceasta optiune poate face o diferenta notabila in experienta ta de zi cu zi si in estetica locuintei tale.

De ce spunem asta? Ferestrele din lemn cu dimensiuni mari, in special cele cu deschidere oscilanta sau oscilo-batanta, precum si ferestrele din lemn placate cu aluminiu, impun solicitari mai mari asupra elementelor de feronerie. Aceste ferestre pot ajunge la o greutate a cercevelei de pana la 200 sau 300 kg, ceea ce solicita necesitatea unei feronerii rezistente, cu balamale proiectate corespunzator.

Totodata, un alt aspect important este centrul de greutate al cercevelei, deoarece ferestrele oscilo-batante si usile de balcon se pot inchide neintentionat daca acest centru de greutate se afla la mai mult de 33 mm deasupra suprapunerii cercevelei.

Pentru a evita trantirea neintentionata a acestor elemente de tamplarie, Roto a dezvoltat „Roto NX | Power Hinge", care vine cu o serie de avantaje remarcabile:

Dispozitiv anti-slam

In propria locuinta, confortul si siguranta trebuie sa fie prioritare, iar evitarea inchiderii neintentionate a ferestrelor devine astfel de o importanta cruciala. Fie ca vorbim despre ferestrele din living, dormitor sau birou, sigur iti doresti sa ai control total asupra modului in care acestea se deschid si se inchid.

Tocmai de aceea, Roto vine in intampinarea ta cu o solutie inovatoare: dispozitivul anti-slam. Acesta poate fi instalat fara probleme ulterior, oferindu-ti certitudinea ca ferestrele tale nu se vor inchide accidental. Montajul sau este simplu si rapid, datorita sablonului special inclus. De asemenea, acest dispozitiv este gandit special pentru ferestrele oscilo-batante, asigurand o latime de deschidere confortabila de 80 mm.

Constructie inteligenta, aspect modern

„Roto NX | Power Hinge" limiteaza deschiderea de batare la 80 mm, pentru a face inchiderea ferestrelor mari sau grele mai usoara. La o greutate a cercevelei de 200 kg, acest sistem este echipat cu o balama mediana. Punctele de inchidere tip P si V sunt disponibile pentru crearea de ferestre si usi de balcon rezistente la efractie. Designul balamalei este atat robust, cat si elegant, cu o suprafata argintie standard, vopsita in camp electrostatic. La cerere, poate fi furnizata intr-o culoare RAL la alegere.

Testata si certificata

Acest tip de feronerie a fost supusa testelor riguroase conform standardului EN 13126-8:2017, atat pentru ferestre oscilo-batante de pana la 200 kg, cat si pentru ferestre oscilante de pana la 300 kg. Testul de rezistenta a fost efectuat in conformitate cu clasa H3, cu 20.000 de cicluri. Certificarea QM 328 permite utilizarea feroneriei pentru cercevele cu o latime maxima a faltului de 1.600 mm si cu o inaltime maxima a faltului de 3.000 mm.

Optiuni de deschidere variate

In plus, „Roto NX | Power Hinge" este disponibil si in varianta TiltFirst, o inovatie in deschiderea ferestrelor. Acest mod de deschidere „batare inainte de deschidere" a demonstrat avantajele sale in cladirile publice si in situatiile in care protectia utilizatorilor este o prioritate, precum hoteluri, scoli, gradinite sau case de batrani.

Astfel, Roto NX | Power Hinge devine alegerea excelenta atunci cand vine vorba de feronerie pentru ferestre din lemn mari si robuste. Aceasta solutie inteligenta si moderna asigura securitate, performanta si versatilitate, ceea ce face ca ferestrele tale sa nu aiba doar un rol estetic, ci si unul complet functional si practic. Alegand acest tip de feronerie, faci o investitie in calitate si durabilitate, pentru a te bucura de ferestre perfecte multi ani de acum inainte.

Pentru mai multe detalii despre serviciile oferite de Roto Romania, intra pe site-ul acestora sau pe pagina dedicata de Facebook.

FOTO: roto-frank.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea