Social

#folosire anvelope # anvelope vara #anvelope

Cum economisim combustibil folosind anvelope de vara in anotimpul cald

Vara pare sa fie departe de noi, cel putin calendaristic, insa pentru soferii precauti si responsabili, vara e vreme de facut sanie si iarna de preocupari legate de car. Cel putin asa spune o vorba din popor, amintindu-ne despre ce inseamna sa faci lucrurile din timp. Adaptand la situatia actuala, acum ar cam fi vremea de a ne preocupa deja de anvelopele de vara.

 

Pentru cei care au anvelope de vara si altele de iarna, ar trebui sa stie. Conform legii, schimbarea celor de iarna cu cele de vara este recomandata cand temperaturile sunt tot mai blande, de cel putin 7 grade Celsius. Ne mai surprinde iarna cu un val de ninsori, insa de achizitionat noile anvelope o putem face oricand. Sunt si magazine online destul de ofertante, printre care si anvelino.ro.

Iata de ce nu ar trebui sa neglijam schimbarea anvelopelor la timp

Pentru cei care cred ca nu este o urgenta in a schimba anvelopele de iarna cu alte cauciucuri de vara si invers, la timpul potrivit, merita de subliniat ca sunt efecte colaterale. La mijloc este vorba de siguranta soferului si pasagerilor. Vorbim de costuri de asemenea si ceva notabil este si la capitolul combustibil. Cum economisim combustibil folosind anvelope de vara in anotimpul cald? Reducerea consumului va fi rezultatul rezistentei reduse la rulare a anvelopelor.

Exista realmente o diferenta? Se pare ca da. Aproape 20% din consumul total de combustibil al unui autovehicul tine de performanta si calitatea anvelopelor. Sunt forte generate de contactul anvelopelor cu suprafata de rulare, care genereaza rezistenta la rulare. Motorul incearca sa produca mai multa energie, pentru a compensa, asadar consuma mai mult combustibil. Pentru a avea reduceri considerabile la aceasta resursa ce putem face este sa ne asiguram ca am achiziționat anvelopele potrivite, cele de clasa A si B de consum, notate astfel la clasa energetica. Mai mult decat atat, specialistii ne atrag atentia si asupra presiunii din pneuri, pe care sa o verificam periodic.

Stiati ca… dacă presiunea din pneuri este mai mica cu 0,3 bar sub valoarea pe care o recomanda producatorul, rezistenta la rulare creste cu 6%? Va creste consumul de combustibil pana la 5%.

Anvelope de vara sau cele all season?

Parerile sunt impartite, dar trebuie subliniat ca si in cazul celor all season intervine uzura si schimbarea lor presupune din nou un cost periodic. Anvelopele all season au performanta medie in orice sezon, asta insemnand ca s-ar putea sa nu corespunda cerintelor tuturor conducatorilor auto.

In orice caz, ar fi bine de punctat de asemenea ca fenomenul ieftinului exista in continuare. Este cazul celor care pun mai presus de toate costurile implicate si aleg anvelopele in functie de pret, dar nefiind atenti neaparat la clasa lor de performanta. Pentru preturi corecte, dar si varietate de modele o recomandare este magazinul online www.anvelino.ro.

Toate anvelopele din oferta sunt noi. Pentru cei care comanda minim doua, au parte de transport rapid in toata tara, garantia este inclusa pentru orice anvelopa achizitionata de aici, cu durata de doi ani.

Contact:

Anvelino, Valea Lupului, Iasi

info@anvelino.ro

 

FOTO: anvelino.ro

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea