Social

#perna ortopedica #somn odihnitor

Ce caracteristici trebuie sa aiba perna ortopedica pentru un somn odihnitor?

Inca din copilarie suntem invatati cum sa ne spalam pe maini inainte de fiecare masa, sa ne spalam dimineata si seara pe dinti si chiar faptul ca pentru un somn odihnitor trebuie sa punem capul pe o perna.

Dormitul pe o perna este esential pentru un somn odihnitor, astfel incat dimineata sa ne trezim fara dureri de gat sau de umeri. In consecinta, daca preferam sa dormim fara perna sau pe perne de mici dimensiuni, in comparatie cu marimea noastra, somnul nu va fi unul tocmai odihnitor si nici coloana vertebrala nu va sta in pozitie corecta, fapt ce se poate transpune in dureri de spate.

Daca ai deja o perna, insa umplutura s-a facut cocoloase, iar in fiecare noapte te trezesti sa o aranjezi, este momentul sa cumperi un nou model. Iar o buna optiune, pentru un somn cat mai odihnitor, care sa iti confere suficienta energie pentru ziua ce urmeaza, este sa optezi pentru un model de perne ortopedice.

Care este diferenta intre perna traditionala si cea ortopedica?

In primul rand, diferenta consta in doua criterii: din ce este facuta perna si ce forma are. Spre deosebire de pernele ortopedice, modelele traditionale sunt realizate din puf sau pene, care nu au suport, sub forma patrata sau dreptunghiulara. La polul opus, perna anatomica au o forma usor diferita, fiind create din materiale care iau forma corpului. De aici si pretul este mult mai ridicat.

Vrei o schimbare? Asa alegi cea mai buna perna ortopedica!

In cazul in care te-ai saturat de perna veche si vrei sa investesti intr-un somn odihnitor, alegerea unei perne ortopedice ar trebui sa ia in calcul urmatoarele criterii:

Marimea potrivita

In general, pernele disponibile pe piata au 3 marimi: mica (40 x 40 cm), medie (50 x 70 cm) sau mare (60 x 60 cm). Anumite perne, cum sunt cele ortopedice sau din spuma cu memorie pot avea dimensiuni atipice, dar si forme. Dimensiunea pernei alese trebuie sa tina cont de dimensiunea saltelei - la un pat de 1,8 metri latime, cele mai potrivite sunt pernele de dimensiuni mari sau medii.

Opteaza pentru materiale care lasa pielea sa respire

Pernele traditionale inmagazineaza caldura corporala peste noapte, fapt ce poate afecta serios calitatea somnului. Pernele ortopedice sunt realizate din materiale care lasa pielea sa respire si care permite uscarea pernei si reglarea temperaturii in timpul somnului.

Perna ortopedica iti permite sa ai o pozitie corecta in timpul somnului

Spre deosebire de modelele clasice, pernele ortopedice iti permit sa tii coloana dreapta in timpul somnului, astfel incat dimineata sa nu suferi de dureri de cap, gat si umeri.

Alege o perna care te fereste de alergii

Pernele realizate din puf si pene sunt principalele cauzatoare de alergii. In cazul lor, este necesara dezinfectarea regulata, pentru a tine praful si acarienii la distanta. Cand optezi pentru o perna ortopedica de la

Ortosan ai garantia ca este realizata din cele mai bune materiale, hipoalergenice, care iti asigura un somn odihnitor.

Confortul

Este unul dintre cele mai importante criterii in alegerea unui nou model de perna. Indiferent de felul in care obisnuiesti sa dormi, este foarte important ca perna sa iti asigure maximum de confort. Opteaza pentru modele cu fermitate medie, mai ales daca obisnuiesti sa te foiesti in timpul noptii.

Husa detasabila

Cele mai multe perne ortopedice vin cu huse detasabile, ce pot fi spalate in masina automata.

FOTO: unsplash.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea