Social

#viteza sanie mos craciun #traseul lui mos craciun #mos craciun

Cu ce viteza zboara sania lui Mos Craciun si unde o poti urmari in timp real

Mos Craciun trebuie sa livreze copiiilor din toata lumea cadourile intr-o singuraa noapte. Acesta trebuie sa faca ocolul lumii si sa ajunga la aproximativ 200 de milioane de copii.

Un profesor de inginerie mecanica si aerospatiala a calculat viteza cu care trebuie sa zboare sania lui Mos Craciun pentru ca acesta sa poata livra cadouri tuturor copiilor.

Potrivit calculelor facute de profesorul de inginerie mecanica si aerospatiala la North Carolina State University, Larry Silverberg, sania trasa de reni trebuie sa zboare cu o viteza de 8.180.295,55 kilometri pe ora.

Mos Craciun trebuie s livreze cadouri la aproximativ 200 de milioane de copii, raspanditi pe o suprafata de 517.997.633 de kilometri patrati. In fiecare casa locuiesc aproximativ 2,67 de copii, prin urmare Mos Craciun trebuie sa viziteze, in medie, 75 de milioane de locuinte, aflate la o distanta medie de 2,62 kilometri, si va trebui sa parcurga aproximativ 196.340 de kilometri. Pentru a putea face acest lucru in doar 24 de ore, cu o sanie trasa de reni, la o viteza medie de 8.180.295,55 kilometri pe ora.

Mos Craciun apeleaza la magie

Pentru a putea livra insa toate cadourile, Mos Craciun apeleaza la magie. Mai exact, sustine Silverberg, Mosul ar folosi, ceea ce omul de stiinta numeste "nori cu caracter relativ", ceea ce ii permite sa dilate timpul. Astfel, ceea ce pentru noi, muritorii de rand, poate pare cateva minute, pentru Mos si renii lui inseamna cateva luni. Asta ar explica si faptul ca Mos Craciun poate manca atat de multe fursecuri intr-o singura noapte. 

Unde il poti urmari pe Mos Craciun  

Mai nou, datorita tehnologiei, copiii din toata lumea, dar si adultii, pot urmari in timp real traseul parcurs de Mos Craciun. Pentru poti urmari traseul in timp real cu ajutorul sistemului NORAD SANTA, pus la dispozitie de North American Aerospace Defense Command, un program de control aerospatial si avertizare aerospatiala pentru America de Nord. 

De asemenea, traseul Mosului poate fi urmarit si pe Santa Tracker de la Google

FOTO: freepik.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea