Social

# crestere amenzi #anvelope de iarna #soferi #amenzi #iarna #lanturi

Cresc amenzile pentru nerespectarea regulilor de circulatie in sezonul rece. Ce risca soferii prinsi fara anvelope de iarna si lanturi

Sezonul rece se apropie, iar pe soferi ii asteapta amenzi usturatoare daca nu respecta regulile de circulatie pe timp de iarna. Acestia au obligatia de a-si echipa masinile corespunzator, cu anvelope de iarna si lanturi, atunci cand vremea o impune.

 

Cei care sunt prinsi ca intra pe drumuri inchise si raman blocati in zapada, ori sunt prinsi fara echipament corespunzator pe sosele si ajung sa provoace accidente, risca amenzi uriase.

Pe langa amenda (care s-a majorat considerabil), incepand din aceasta iarna, conducatorii auto vor plati si costul interventiei drumarilor care vin sa-i soata din nameti. Cu toate acestea, Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) nu a precizat care ar fi costul pentru aceasta operatiune.

Masura drastica pentru soferii care raman blocati in nameti. Amenzi de pana la 6.000 de lei

Guvernul a decis sa ia aceste masuri deoarece in fiecare an, la fiecare episod de ninsoare puternica, cand drumurile sunt blocate, iar soferii sunt trasi pe dreapta de politisti, multi aleg sa ignore semnalele si sa-si continue drumul ramanand blocati in nameti si asteptand sa fie salvati.

 Ordonanta de Guvern care a fost deja adoptata, aduce o nota de plata uriasa pentru acesti soferi. Potrivit actului normativ, in 30 de zile de la interventia salvatoare, administratorul drumului va calcula costurile interventiei. Factura va fi trimisa soferilor indisciplinati ori societatii de asigurari care a emis polita RCA si va trebui sa fie achitata in termen de 15 zile.

Totodata, noua Ordonanta de Guvern a stabilit ca amenzile pentru soferii care se aventureaza pe drumuri inchise din cauza viscolului sau raman inzapeziti deoarece masina nu este echipata corect, sa fie cuprinsa intre 2.000 si 6.000 de lei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea