Social

#temperaturi #ciclon #europa #romania

Ciclonul care a facut ravagii in Europa ajunge in Romania. Ce ne asteapta in urmatoarele zile

Dupa o perioada in care temperaturile au fot mai scazute, vremea se va incalzi din nou. In urmatoarele zile ne asteapta temperaturi cuprinse intre 28 si 30 de grade, anunta meteorologii.

 

Temperaturile vor creste, astfel, peste normalul acestei perioade. Acest lucru este cauzat de faptul ca un val de caldura care s-a abatut asupra Europei de Vest in ultimele zile, ajunge in Romania. In prezent Romania se afla la marginea unei mase de aer rece care a afectat alte parti ale Europei. Pe masura ce ciclonul avanseaza, temperaturile se vor schimba.

„Fenomenele meteorologice sunt unele extreme, intr-o dinamica exploziva, pentru ca si aici vorbim practic de o ciclogeneza exploziva a ceea ce poate insemna schimbul de masa de aer foarte cald si rece.”, a declarat Elena Mateescu, directorul Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), potrivit realitatea.net.

Temperaturi in scadere si intensificari ale vantului

„Deja si la noi temperaturile au scazut foarte mult. De la 34 grade Celsius, debutul lunii septembrie, nu vom mai inregistra si nu vom mai depasi in urmatoarele zile 28-29 grade Celsius, dar vom avea si noi intensificari ale vantului.”, a mai precizat Elena Mateescu. Aceasta a mai adagat ca vantul isi va face tot mai simtita prezenta, in special in zona de sud-est a tarii si pe litoral, unde poate ajunge pana la 70-80 km/h.

„Pana la sfarsitul lunii vom avea parte de alternante termice, de la zile mai calduroase, asa cum a fost si debutul lunii septembrie, care a adus valori de 33-34 grade Celsius, local in partea de sud-sud-est, cu valori de temperaturi apropiate de normal 22-29 grade Celsius, cum se intampla in aceasta saptamana, dupa care cu siguranta vom mai vorbi de temperaturi care pot depasi 32 grade Celsius.”, a conchis meteorologul potrivit sursei citate.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea