Social

#persoane transsexuale # clerici vatican #catolici #vatican #botez

Clericii de la Vatican au decis ca persoanele transsexuale pot fi botezate

Biserica Catolica a luat decizia ca persoanele transsexuale sa fie botezate catolic.

Acesta decizie este una extrem de sensibila, mai ales ca Biserica Catolica nu este una primitoare fata de persoanele LGBTQ+. Aceasta decizie sugereaza insa o deschidere mai mare catre comunitatea transexuala si LGBTQ+.

Potrivit AFP, Biserica Catolica a declarat ca persoanele credincioase, transsexuale, pot fi botezate daca acest lucru nu provoaca "scandal" sau "confuzie".

De asemenea, sunt acceptate botezurile copiilor cuplurilor formate din persoane de acelasi sex, fie ca sunt adoptati, fie nascuti prim mame surogat sau inseminare artificiala.

Papa Francisc a aprobat documentul si l-a semnat. Acesta a declarat, in repetate randuri, ca Biserica Catolica ar trebui sa fie deschisa tuturor, inclusiv credinciosilor LGBTQ+, in cida faptul ca acesta considera homosexualitate ca fiind "un pacat, la fel ca orice act sexual in afara casatoriei".

Potrivit documentului, persoanele transsexuale, cresincioase, "pot primi botezul, in aceleasi conditii ca si ceilalti credinciosi, daca nu exista nicio situatie in care sa existe riscul de a genera un scandal public sau o incertitudine in randul credinciosilor".

FOTO: freepik.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea