Social

#sotie Mihai Sora #Luiza Palanciuc #mihai sora

Cine este Luiza Palanciuc, sotia lui Mihai Sora. E cu 56 de ani mai tanara decat regretatul filosof

Mihai Sora si Luiza Palanciuc s-au casatorit in 2014 si, desi intre cei doi era o diferenta de varsta de 56 de ani, au fost impreuna pana cand regretatul filosof si-a dat ultima suflare.

 

Ieri, 26 februarie 2023, Mihai Sora a incetat din viata la varsta de 106 ani. Anuntul a fost facut chiar de sotia filosofului roman, Luiza Palanciuc.

„Iubitule, ai fost fericire pura: nu doar un om frumos, ci Frumusetea insasi, credinta, nadejdea si dragostea, cum spune cuvantul apostolic (...) Si niciodata nu-ti voi fi indeajuns de recunoscatoare pentru tot ce mi-ai daruit timp de aproape doua decenii.

Tu m-ai scos de pe sinele destinului meu si m-ai legat ireversibil si armonios de al tau, cu o gratie de care numai tu erai capabil si pe care nu multi pamanteni o pot cuprinde cu mintea sau cu inima. Inca nu stiu cum va arata ziua de maine, nici toate cele care vor urma. E dincolo de puterea mea de acceptare.

Unii oameni ar trebui sa traiasca vesnic – nu numai in Rai, unde, negresit, tu vei sta, ci si pe punctul acesta albastru, botul de apa si huma care pluteste in spatiu si pe care opt miliarde de alte fapturi omenesti – dar niciuna ca tine – convietuiesc, se cearta sau se iubesc, se razboiesc ori isi sunt – unele, altora – sprijin. E frig fara tine, iubitule. Aziul”, a scris sotia lui Mihai Sora.

Poeta, eseista si traducatoare, Luiza Palanciuc s-a casatorit cu Mihai Sora in 2014, la trei ani dupa moartea primei sotii a filosofului roman, Mariana, cu care are trei copii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea