Social

#mihai sora #secretul longevitatii #alimentatie

Secretul longevitatii lui Mihai Sora. Ce aliment nu manca de ani buni

Mihai Sora s-a stins din viata sambata, 25 februarie 2023, la varsta de 106 ani. Filosoful roman a fost inclus, pana in 2021, in top 50 cei mai batrani oameni din lume.

 

Ieri, sotia lui Mihai Sora a facut anuntul trist, anuntand decesul filosofului si eseistului roman. In varsta de 106 ani, in 2021, numele lui Mihai Sora a aparut in List of living Centenarias, un top al oamenilor care depasesc 100 de ani.

Ajuns la o varsta venerabila, Mihai Sora avea un secret legat de alimentatie care ar fi contribuit la longevitatea filosofului roman.

„Pentru ca sunt intrebari care tot revin in mesageria mea – «Ce mancati, domnule Sora?», «Sunteti vegetarian?», «Va plac sarmalele?»… ori piftia, toba si carnatii –, iata: ca orice relatie, si cea cu mancarea se deprinde si se educa. Sau nu. Poti face din ea o meserie, pasiunea vietii tale, dupa cum se poate intampla sa devina o nevroza, obsesia care iti incaleca existenta (si te face sa ratezi exact ceea ce este important).

Ce vreau sa spun acum, rapid si fara multa teorie, este ca, intr-adevar, nu mai mananc carne de ani buni. Ma grabesc sa adaug, insa, si aceasta evidenta: nu ne nastem vegetarieni. Nu m-as grabi, asadar, sa-i invinovatesc pe cei ce adora chiftelele sau caltabosii. (...)

Sunt nenumarate feluri de a te sustrage conditiei de carnasier si nenumarate motivatii. In ce ma priveste, ele nu au legatura nici cu varsta, nici cu vreo dieta oarecare, nici cu statutul (trambitat de unii sau afisat ca virtute) de vegetarian. Ci, pur si simplu, cu faptul ca ma straduiesc sa inteleg conditia necuvantatoarelor.

Am citit studii si vazut documentare sfasietoare despre ferme de porci, abatoare, crescatorii de peste sau pasari. Si refuz sa mananc suferinte si agonii. Atat de simplu”, a dezvaluit filosoful Mihai Sora pe contul sau de socializare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea