Social

#eliminare plastic #jysk #ambalaje

JYSK elimina milioane de manere de plastic si fermoare prin imbunatatirea ambalajelor

Incepand din martie 2023, toate pernele WELLPUR din sortimentul JYSK care vor ajunge in magazine vor avea un ambalaj nou, care va economisi anual patru milioane de manere din plastic si fermoare.

 

Prin renuntarea la manerele din plastic din componenta ambalajului si inlocuirea lor cu manere incorporate in cutia de carton, JYSK va elimina 3 milioane de manere de plastic in fiecare an. De asemenea, inlocuirea fermoarelor cu un sistem de inchidere din material textil va elimina 1 milion de fermoare metalice anual.  

“Sunt mandra ca, impreuna cu furnizorii nostri, am reusit sa reducem plasticul si metalul din pernele WELLPUR. Exista potential de a imbunatati si mai mult produsele, dar acesta este un pas important catre atingerea obiectivului nostru de a elimina tot ceea ce nu este necesar. Este foarte important sa punctam faptul ca aceasta schimbare va avea efecte in fiecare an de acum inainte, asadar beneficiul nu este punctual, ci are efect continuu”, spune Berit Stokholm Christiansen, Category Manager perne si plapumi JYSK.

PARTE DINTR-UN PROCES CONTINUU

Fermoarele din componenta pernelor sunt inlocuite cu o solutie practica din material textil, ceea ce inseamna ca doua straturi de material se vor suprapune pentru a inchide fata de perna si a proteja umplutura. In locul manerelor de plastic ale ambalajului, cutiile de carton sunt acum prevazute cu manere incorporate in carton.

“Acolo unde putem indeparta plasticul care nu este necesar sau alte materiale din ambalaje la care putem renunta, o vom face. Intotdeauna suntem atenti ca ambalajele sa ramana in continuare practice si sa protejeze produsul cat mai bine. Noul maner realizat direct in cartonul din care este facuta cutia este un bun exemplu pentru cum poate fi imbunatatit un ambalaj, pastrand in continuare toate avantajele”, spune Lars Høgh Jensen, Packaging Development Specialist JYSK.

Ambalajele imbunatatite si noul proces de productie a pernelor WELLPUR reprezinta doar una dintre initiativele de a reduce cantitatea de plastic folosita de companie. Anterior, JYSK a inlocuit ambalajele de plastic ale lenjeriilor de pat cu benzi de carton, actiune care a eliminat 27 de milioane de pungi de plastic anual.

Despre JYSK

JYSK este unul dintre cei mai importanti retaileri de mobila si decoratiuni interioare din Europa. Compania scandinava isi desfasoara activitatea in peste 48 de tari, are peste 30.000 de angajati si peste 3200 de magazine.

JYSK are mereu o oferta excelenta si servicii competente, indiferent de modalitatea in care clientii vor sa achizitioneze produsele, dintr-un magazin fizic sau online.

JYSK a intrat pe piata din Romania in 2007, odata cu inaugurarea primului magazin la Oradea. Reteaua numara in prezent 130 de magazine in Romania.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea