Social

# puncte de prim ajutor #centre comerciale

Centrele comerciale, obligate sa detina centre de prim ajutor

Marile magazine si centrele comerciale ar putea fi obligate sa infiinteze puncte de prim ajutor, potrivit unui proiect de lege depus in Senat.

 

Proiectul justifica crearea centrelor de urgente din cauza fluxului mare de clienti si a urgentelor medicale care pot aparea.

Astfel, in viitorul apropiat, toate centrele comerciale si magazinele care au o suprafata de peste 2.000 de metrei patrati ar putea fi obligate sa infiinteze centre de prim ajutor. In aceste centre ar urma sa fie angajate persoane cu studii sanitare, postliceale sau superioare, dar si cu experienta, astfel incat sa acorde primul ajutor in caz de nevoie, fie resuscitare sau de alte manevre salvatoare de vieti.

Initiatorii legii sustin ca, de-a lungul timpului, mii de persoane atat copii, cat si tineri si varstnici, au avut nevoie de ajutor medical de urgenta in astfel de centre.

Ultimul caz a fost al unei fetite de doi ani, din Suceava, care s-a inecat cu mancare. Norocul micutei a fost ca la fata locului se afla un medic care i-a salvat viata. In caz contrar, pana la venirea ambulantei, totul se putea termina in mod tragic.

Acelasi proiect de lege prevede amenzi cuprinse intre 2.000 si 4.000 de lei pentru cei care nu vor respecta aceasta masura.

Ramane de vazut insa daca proiectul de lege va fi sau nu adoptat.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea