Social

#clasament pasapoarte # putere pasaport # pasaport romanesc # pasapoarte puternice #pasaport

Cele mai puternice pasapoarte din lume. Pe ce loc se afla pasaportul romanesc

Daca pana acum credeai ca pasapoartele sunt la fel pentru toti locuitorii planetei, te inseli. Acestea difera de la o tara la alta in ceea ce priveste drepturile cetatenilor si libertatea de miscare.

Un clasament realizat de compania britanica Henley&Partners arata ca Romania se afla pe lista tarilor cu cele mai puternice pasapoarte din lume, ocupand locul 13 in clasament

Primul loc este ocupat de Singapore. Pasaportul acestor cetateni ofera acces fara viza in 192 de tari.   

Pe locul doi se claseaza 3 tari europene, Germania, Italia si Spania, fiecare cu cate 190 de tari in care pot calatori fara viza. Romania se situeaza pe locul 13, la egalitate cu Bulgaria si cu Maroc, putand vizita 176 de tari fara viza, dar cu o pozitie peste Croatia (175 de tari).

Detinatorii de pasapoarte austriece, de exemplu, pot calatori in 189 de destinatii fara viza, spre deosebire de posesorii de pasapoarte mexicane, care pot calatori fara viza in 158 de tari, relateaza Mediafax.

Ultimele trei pozitii, 102-104, sunt ocupate de Siria (30 de tari), Irak (29 de tari) si Afganistan (27 de tari).

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea