Social

#ce este blackout #ce trebuie sa stii # pana curent #blackout #europa

Ce este BLACKOUT, pana de curent care ameninta Europa. Ce trebuie sa stii despre acest fenomen

In ultimele zile, in Europa a fost transmis un mesaj in care se precizeaza ca Europa s-ar putea confrunta cu o pana uriasa de curent electric ce ar putea dura pana la 14 zile. Aceasta va afecta bancomatele, semafoarele, telefoanele, internetul si multe alte servicii.

 

Oamenii au fost sfatuiti sa isi pastreze in permanenta rezervorul automobilului pe jumatate plin, sa cumpere lampi portabile pe baterii, lumanari, extinctoare si sisteme de atentionare privind concentratia de monoxid de carbon.

Un alt sfat este acela de a depozita in casa cate o sticla cu apa de 2 litri pe zi, pentru fiecare persoana, pentru 3-5 zile. De asemenea, este recomandat sa se faca rezerve de hrana, medicamente si bani numerar.

Cel care a facut acest avertisment este Klaudia Tanner, ministrul austriac al Apararii. Pentru a avertiza populatia, guvernul austriac a decis sa ruleze o campanie de constientizare.

Urmeaza, in foarte scurta vreme, o avarie uriasa in sistemul energetic european, care este interconectat. Ca urmare, s-ar putea ca Europa sa ramana fara curent electric intre o zi si o saptamana. Pana de curent poate afecta bancomatele, semafoarele, telefoanele, internetul.

Ce este Blackout? Ce ar trebui sa faci imediat?

Armata austriaca si Ministerul de Interne din Austria simuleaza, de cateva saptamani, ce s-ar putea intampla cu servicii esentiale, cu viata locuitorilor, intr-o astfel de situatie.

Ganditi-va ce probleme apar si ce posibile solutii pot fi pregatite. Asigurati stocuri pentru doua saptamani.

Foarte important este sa va completati trusa de prim ajutor! Totodata, stabiliti un punct de intalnire unde sa va vedeti atunci cand telefoanele nu vor mai functiona.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea