Social

#tulpina romaneasca #Valeriu Gheorghita #covid #avertisment

Valeriu Gheorghita, avertisment tulburator despre tulpina Covid romaneasca: “Cand virusul se multiplica nestingherit, nimic nu il opreste”

Se vorbeste de ceva timp, in presa, despre posibilitatea aparitiei unei noi tulpini de Covid. Mai exact tulpina romaneasca. Asta deoarece focarul de Covid din Romania a scapat de sub control, iar noile tulpine Covid au aparuti in situatii similare in alte tari.

 

Medicul Valeriu Gheorghita, coordonatorul campaniei nationale de vaccinare impotriva Covid-19, a explicat de ce nu este exclusa aparitia unei tulpini romanesti a SARS-CoV-2.

"S-a discutat foarte mult despre acest lucru (daca exista pericolul sa apara o noua tulpina in Romania, n.r.). Sigur ca, din punct de vedere teoretic, atata timp cat ai un numar foarte mare de infectii in general in randul persoanelor nevaccinate, exista aceasta sansa virusului sa se multiplice practic necontrolat.

Pot sa apara erori de copiere, practic sa se acumuleze aceste mutatii care in final evident ca pot sa genereze o noua varianta virala, adaptata, pentru ca tot acest proces de acumulare de mutatii reprezinta, de fapt, evolutia naturala a virusului in populatie. (...)

Cand virusul se multiplica nestingherit, nimic nu il opreste, se raspandeste de la o persoana la alta pentru ca majoritatea variantelor virale au fost generate in tarile cu rata foarte mica de acoperire vaccinala", a declarat Valeriu Gheorghita, potrivit realitatea.net.

Cu toate acestea, medicul Valeriu Gheorghita a precizat ca, in opinia lui, aceasta posibilitate este mai mult una teoretica decat una practica. 

"Dar nu este exclus ca la nivel global sa se intample acest lucru pentru ca, din pacate, chiar daca avem aproximativ 50% din populatia globului care a primit cel putin o doza de vaccin, tarile in curs de dezvoltare au in continuare o rata de acoperire vaccinala undeva de 5 – 6%, adica foarte putin", a adaugat medicul.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea