Social

#pompieri grav raniti # stare pompieri # stare pacienti # catastrofa crevedia #crevedia

Catastrofa de la Crevedia. 2 morti, 58 de raniti! 12 pacienti transferati in strainatate. Care este starea victimelor

Doua persoane si-au pierdut viata, iar alte 58 au fost ranite in timpul exploziilor de la Crevedia. Cele mai multe victime – 43 – sunt pompieri si jandarmi care se aflau la fata locului pentru stingerea incendiului, in timpul celei de-a doua explozii.

 

Cele doua decese sunt ale unei persoane care a facut infarct dupa ce si-a vazut sotia arsa. Cateva ore mai tarziu, sotia acestuia, care a fost transferata la spital, a decedat. Avea arsuri deosebit de grave pe o portiune de peste 90% din corp.

Catastrofa de la Crevedia a scos in evidenta, inca o data, dupa Colectiv, faptul ca Romania nu are suficiente paturi pentru Marii Arsi. In total, in Romania, sunt doar 30 de paturi de Arsi si Mari Arsi. In momentul tragediei, doar 4 dintre ele erau libere.

12 pacienti se afla deja in ingrijirea medicilor din 5 tari, in timp ce restul, aflati in stare grava, sunt ingrijiti in spitalele din Capitala. Doi dintre acestia (pompieri) nu puteau fi transportati cu avionul, iar sansele lor de a ramane in viata sunt minime, spun medicii.

Dintre pacientii transferati in strainatate, 4 au ajuns in Belgia si Italia, chiar in seara tragediei. A doua zi, alti 8 pacienti au fost transferati in spitale din Germania, Austria si Norvegia.

Pacientii au fost transferati in strainatate cu avioanele armatei. Alaturi de acestia se afla si rudele lor, care le vor fi alaturi.

"Unul dintre pacientii transferati la Milano este in stare critica. Un pacient de 68 de ani. Au fost transferati alti 6 pacienti de la Floreasca si 2 pacienti de la Bagdasar. Destinatia acestora va fi in Austria, in Germania si unul dintre ei in Norvegia", a declarat, duminica, ministrul Sanatatii Alexandru Rafila.

Restul pacientilor sunt tratati in alte 5 spitale din tara.
 
In total, 39 de pompieri, doi politisti si doi jandarmi au fost afectati de cea de-a doua explozie. Acestia au fugit din calea flacarilor cu ultimele puteri.

Echipamentul pompierilor este conceput sa reziste la temperaturi de 1.000 de grade Celsius. Insa explozia a fost atat de puternica incat o casca cazuta de pompier, a fost gasita topita.

Ministrul Sanatatii a sustinut in aceasta dupa amiaza ca in urma exploziilor de la Crevedia au rezultat in total 58 de victime, dintre care doua persoane decedate.

Potrivit ministrului Sanatatii, la Spitalul Clinic de Urgenta Floreasca sunt 30 de pacienti: 3 civili si 27 de pompieri.

"Acolo a fost grosul pompierilor raniti. Cinci pacienti sunt intubati si ventilati mecanic. 25 de pacienti au fost toaletati si sunt in evaluare. Pacientii intubati sunt, in principiu, pacientii care sunt eligibili pentru transfer in strainatate”, a mai spus Rafila.

La Spitalul Bagdasar Arseni sunt 5 pacienti intubati si ventilati mecanic. De asemenea, fara sa fie la fel de critici, mai sunt 4 pacienti internati la Spitalul de Chirurgie Plastica.

De asemenea, la Spitalul Elias, la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti si la Spitalul Judetean de Urgenta Targoviste sunt cate 3 pacienti.

"In functie de evaluari, acesti pacienti vor beneficia de tratament in sectiile pentru pacienti arsi, iar in momentul in care se va impune exista si posibilitatea transferului”, a mai spus ministrul Sanatatii.

Doi pompieri, in stare foarte grava, nu au putut fi transferati

Ministrul Sanatatii a anuntat ca doi pompieri, victime ale exploziei din Crevedia, cu arsuri de peste 90% din suprafata corpului, se afla in continuare in spitalele din tara.

Alexandru Rafila a declarat ca starea acestora este atat de grava incat nu au putut fi transportati. Cei doi pacienti se afla internati in Spitalul Floreasca, din Bucuresti, si sunt intubati.

Si la spitalul Bagdasar se afla alti trei pacienti intubati, care nu pot fi transferati in strainatate.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea