Social

# cod portocaliu de canicula #avertizare canicula #canicula

Cod portocaliu de canicula in toata Romania! Temperaturi de 39 de grade la umbra!

Temperaturile caniculare de vara nu inceteaza, chiar daca mai sunt doar cateva zile pana la inceputul toamnei. Romania se afla sub avertizare de tip cod portocaliu de canicula pentru urmatoarele doua zile. Potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), temperaturile vor ajunge pana la 39 de grade Celsius. Iata ce ne asteapta astazi si maine.

VREMEA, 28 AUGUST

COD GALBEN de canicula - val de caldura si disconfort termic ridicat 

„Luni (28 august) valul de caldura se va mentine. In estul Transilvaniei, in Dobrogea, in nordul Munteniei si al Olteniei disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati. Temperaturile maxime se vor situa in general intre 35 si 37 de grade, iar cele minime se vor incadra intre 17 si 21 de grade.”, avertizeaza ANM.

COD PORTOCALIU de canicula - val de caldura in intensificare si extindere; disconfort termic accentuat

“In Maramures, Crisana, Banat, Moldova, sudul Olteniei si al Munteniei si cea mai mare parte a Transilvaniei se vor inregistra temperaturi maxime in general de 37...39 de grade, iar minimele se vor situa intre 18 si 26 de grade, astfel incat disconfortul termic va fi accentuat. Indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati.”, avertizeaza ANM.

VREMEA, 29 AUGUST

COD GALBEN de canicula - val de caldura si disconfort termic ridicat 

“Marti (29 august) valul de caldura va persista in nord-vestul, sudul, estul si local in centrul tarii. In nordul Crisanei, in vestul Maramuresului, Transilvaniei si al Moldovei, in cea mai mare parte a Olteniei, nordul Munteniei si local in Dobrogea, disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati. Temperaturile maxime se vor situa intre 33 si 36 de grade, iar cele minime intre 17 si 21 de grade.”, avertizeaza ANM.

COD PORTOCALIU de canicula - val de caldura persistent si disconfort termic accentuat

“In sudul si estul Munteniei, cea mai mare parte a Moldovei si partea continentala a judetului Constanta se vor inregistra temperaturi maxime de 37...39 de grade, iar minimele se vor situa intre 18 si 22 de grade, astfel incat disconfortul termic va fi accentuat. Indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati.”, avertizeaza ANM.

Cum va fi vremea in Bucuresti

In intervalul 28 august, ora 10:00 – 30 august, ora 09:00, valul de caldura, canicula si disconfortul termic accentuat se vor mentine, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati. Temperaturile maxime vor fi de 37...39 de grade, iar cele minime de 17...21 de grade. Cerul va fi mai mult senin, cu innorari in a doua parte a noptii de marti spre miercuri, cand va creste probabilitatea pentru averse si descarcari electrice. Pe parcursul zilei de marti, vantul va sufla in general moderat.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea