Social

#acte necesare itp #valoare itp 2023 #itp 2023 #itp #itp masina

Cat trebuie sa scoti din buzunar pentru a-ti face ITP-ul in 2023

Inspectia Tehnica Periodica (ITP) a masinii este obligatorie pentru toate autovehiculele care circula pe drumurile publice. Acesta prevede masurarea noxelor emise de motor, verificarea seriei de sasiu si motor, verificarea jocurilor in articulatii, verificarea sistemului de directie, a celui de franare, dar si fluxul de lumina si pozitia acestuia. De asemenea, in cadrul inspectiei ITP, mai sunt analizate integritatea parbrizului, a caroseriei sau a anvelopelor.

 

Cat costa ITP-ul in 2023

Avand in vedere faptul ca toate preturile s-au majorat in ultimul an, multi romani se intreaba cat costa ITP-ul masinii in 2023.

Este important de mentionat ca tariful difera in functie de tipul si vechimea masinii. De asemenea, este important de mentionat ca preturile nu au crescut cu mult fata de anul trecut.

Astfel, pretul pentru un ITP facut in 2023 variza intre 110 si 200 de lei. De asemenea, pretul mai variaza si in functie de service-ul ales, nu doar de tipul si vechimea masinii.

In general, pentru o masina pe benzina, sau diesel, pretul pentru ITP in 2023 este incadrat intre 12- si 150 de lei. In schimb, pentru un autotirism 4x4, sau pentru o autoutilitara, pretul variaza intre 160 si 200 de lei.

Pentru motociclete si mopede, pretul unui ITP este cuprins intre 80 si 100 de lei.

Cand trebuie sa faci ITP-ul masinii si de ce acte ai nevoie

Inspectia Tehnica Periodica a masinii se face o data la trei ani pentru masinile noi, o data la doi ani, pentru masinile care au o vechime cuprinsa intre 3 si 12 ani, si anual pentru masinile mai vechi de 12 ani.

In schimb, pentru masinile de transport persoane, taxiuri si masini de ride sharing, ITP-ul se face o data la 6 luni.

Acte necesare pentru ITP in 2023:

  • Certificat de inmatriculare al autovehiculului (talonul auto)  - original
  • Actul de identitate al conducatorului auto – original
  • Polita RCA (Asigurare de Raspundere Civila Auto) valabila la data inspectiei – original
  • Cartea de identitate a autovehiculului (CIV) – original-securizata de RAR

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea