Social

# primar din romania # romani cu multi copii #case gratuite #romania

Case gratis pentru romanii cu multi copii. Solutia inedita a unui primar din Romania

Un primar din Romania a gasit solutia pentru a-i convinge pe romani sa nu mai plece. Acestea le da case, gratuit, familiilor tinere cu multi copii.

 

Este vorba despre un Eugen Nechita, rimarul comunei Draguseni din judetul Botosani. Pentru a repopula localitatea parasita in ultimii ani de tineri, acesta cumpara casele abandonate si le ofera gratuit familiilor cu multi copii.

Comuna, aflata la 50 de km de Botosani are in jur de 2.300 de locuitori si sufera masiv din cauza depopularii. Pentru a spori natalitatea si numarul de locuitori ai comunei, primarul a decis sa ofere case gratuit. Acesta a dat deja prima casa unei familii cu copii.

“Prea multe case de izbeliste, prea multi tineri fara casa. Sunt familii de tineri care stau cu parintii, cu multi copii. Am decis sa rezolvam aceasta problema sociala, cumparand aceste case, le transformam in case sociale si le oferim acestor familii”, a declarat Eugen Nechita, potrivit adevarul.ro.

Primarul doreste cumpararea a cel putin 16 case pe care sa le dea familiilor cu copii.  Achizitiile sunt facute din bugetul local. Casele sunt reparate si igienizate de muncitorii primariei, astfel incat sa fie locuibile si functionale. Restul modificarilor si imbunatatirilor ramanand in sarcina celor se vor muta in ele.

Primarul doreste cumpararea tututor caselor abandonate si pentru a elimina ruinele din sate. Astfel, satele vor capata o nou infatisare si se vor reinsufleti.

FOTO: dragusenibt.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea