Social

#invingere ruleta #profesor #ruleta

Povestea profesorului care a invins ruleta

In ultimele secole, numerosi oameni au incercat sa gaseasca diverse solutii care sa le asigure castigurile la ruleta. Fiind un joc de noroc, nimeni nu poate garanta acest lucru, insa in istorie au existat si oameni care au avut succes in tentativele lor, profitand si de limitarile tehnologice din acea perioada.

Un exemplu elocvent este cazul profesorului Richard Jarecki, care s-a nascut in 1931 intr-o familie din Germania, intr-un moment in care tara era inca in plina criza economica. Familia sa s-a mutat in New Jersey, SUA, iar Richard Jarecki a inceput sa capete o pasiune pentru jocuri precum remi ori bridge. In paralel era student la medicina si era un cercetator apreciat in acele vremuri.

In jurul anului 1960, Richard a dezvoltat o adevarata pasiune pentru jocul de ruleta. El devenise convins ca aparatul poate fi invins si ca poate reusi sa isi asigure castiguri importante din ruleta. In lungile perioade din viata petrecute in cazinouri, el a observat ca la finalul fiecarei nopti erau inlocuite cartile si zarurile cu seturi proaspete, insa ruletele ramaneau neatinse si functionau ani buni sau poate chiar decenii pana sa fie inlocuite. Astfel, el a inceput sa creada ca micile defecte precum aschii, zgarieturi ori suprafete denivelate ar putea face ca bila sa se opreasca mai des pe anumite numere decat este normal in mod aleatoriu.

Au urmat sute de ore de studiu

Revenit in Germania la mijlocul anilor '60, Richard Jarecki si-a impartit timpul intre Universitatea din Heidelberg, unde era profesor de medicina, cu studiul sistemului de ruleta pe care il banuia. Impreuna cu sotia sa, Carol, a mers la cazinouri din toata Europa, precum cele de la Monte Carlo, Divonne-les Bains ori Baden-Baden. Mai mult, a platit chiar oameni sa inregistreze numerele pe care se oprea bila la mese din diverse cazinouri.

Sute de ore de studiu si 20 de mii de rotiri analizate intr-o singura luna, iar profesorul Richard Jarecki a ajuns la o concluzie simpla: ruleta poate fi invinsa. Sigur pe acest lucru, el a primit un imprumut de 25 de mii de lire sterline din partea unui om de afaceri elvetian. Ulterior, strategia pe care a adoptat-o i-a adus un profit net impresionant, de aproape 8 milioane de dolari in banii din zilele noastre, ajustand inflatia.

Povestea sa a devenit faimoasa in intreaga lume, iar publicatii din SUA pana in Australia i-au dedicat articole mari. Toti isi doreau sa afle secretul castigului la ruleta, insa profesorul era convins ca trebuie sa tina totul secret pentru a avea succes pe termen lung. Astfel, in interviurile acordate presei in acel moment, el a sustinut ca a adunat toate rezultatele zilnice ale ruletei, le-a introdus intr-un super-computer pe nume Atlas, care ii indica ce numere sa aleaga.

"La acel moment, computerele erau privite ca niste creaturi din spatiul cosmic. Putine persoane se pricepeau. Nici macar managerii de cazinouri nu erau calificati profesional pentru a distinge mitul de realitate", nota Russell Barnhart, un specialist al jocurilor de noroc din acea perioada.

Castiguri impresionante pentru profesorul Richard Jarecki

Profitand de strategia care ii aducea castiguri, Jarecki a cumparat un apartament de lux langa San Remo, iar la cazinoul din localitate a identificat o masa la care bila se oprea mai des pe numarul 33. Astfel, intr-o noapte din primavara lui 1968 a venit cu Rolls Royce-ul sau alb si dupa trei zile era mai bogat cu 48 de mii de dolari, echivalentul a 360 de mii de dolari in banii din zilele noastre.

Opt luni mai tarziu, el a revenit si a castigat inca 192 de mii de dolari, echivalentul a 1.4 milioane de dolari din zilele noastre. A inchis practic casa, iar cazinoul a fost fortat sa-i dicteze o interdictie de 15 zile. Cand aceasta a expirat, profesorul a revenit si a mai castigat inca 100 de mii de dolari, echivalentul a 717 mii de dolari.

In total, Jarecki a castigat 1.250.000 de dolari la ruleta intre 1964 si 1969, echivalentul a 8 milioane de dolari din zilele noastre. Ziarul "Il Giorno" l-a numit "cel mai de succes jucator de ruleta din lume". Ulterior s-a oprit si a revenit in New Jersey, unde a devenit broker, iar fratele sau l-a ajutat sa-si inmulteasca averea de 10 ori.

La inceputul anilor '90, Jarecki s-a mutat din SUA in Manila, unde a ramas pana in 2018, cand a murit la varsta de 87 de ani. Povestea sa de viata a fost mediatizata intens de presa din strainatate in ultimii ani, fiind una frumoasa din istoria jocurilor de noroc. In prezent, strategia sa nu mai poate fi pusa in practica deoarece dezvoltarile tehnologice nu mai permit acest lucru pe ruletele moderne.

FOTO: 888poker.ro

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea