Social

# factura electricitate #gaze #curent electric #facturi

Facturi tot mai mari la curent! Cat trebuie sa scoata romanii din buzunar

Facturile la curent continua sa creasca. Romanii vor primi facturi tot mai mari, in ciuda economisirii energiei. Asta in ciuda faptului ca se incadreaza in consumul lunar prevazut de lege.

”Dupa ce au fost indrumati sa faca economie la energie electrica, pentru ca astfel vor beneficia de pret plafonat, oamenii constata ca desi au redus factura lunara din august 2022 sub 255 lei/kWh, in loc sa aiba pe factura pretul promis plafonat de 0,8 lei/kWh constata ca au pretul de 1,8 lei/kWh.

Adica pentru un apartament cu 3 camere care a consumat 250 kWh in luna august 2022, proprietarul in loc sa achite 200 lei, va achita 450 lei (2,25 ori mai mare). De ce?

Pentru ca Legea prevede ca se aplica pretul plafonat, doar daca consumul mediu anual din anul 2021 este sub 255 / 300 kWh.

Oamenii trebuie sa stie ca daca nu ai facut economie la energie in 2021, degeaba faci economie la energie anul acesta, ca nu primesti in luna curenta pretul plafonat promis, pe factura va fi pretul pietii (cel putin dublu fata de pretul plafonat)”, sustine Dumitru Chisalita, presedintele Asociatiei Energia Inteligenta (AEI), citat de Adevarul.ro.

Ce se intampla in cazul consumului de gaze

In ce priveste consumul de gaze naturale, specialistul spune ca romanii vor simti o scumpire la plata facturilor, in ciuda preturilor plafonate. Potrivit domnului Chisalita, daca anul trecut, pentru un consum de 6.000 kWh/luna “proprietarul achita pentru gaze 1.020 lei/luna, anul acesta urmeaza sa achite pana la 1.860 lei/luna”.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea