Social

#stare de sanatate #nou-nascut #siria #bebelus nascut sub ruine

Care este starea nou-nascutului salvat de sub daramaturi, in Siria. Este fetita si a fost numita Aya

Fetita nou-nascuta, gasita sub daramaturi in Siria, a fost supranumita “bebelusul-miracol”.  Mama acestia a nascut-o pe micuta, cu ultimele puteri. Salvatorii au gasit copilul in viata, atasat inca de mama cu cordonul ombilical. Din pacate mama a decedat.

Fetita a fost dusa de urgenta la spital, unde I s-a acordat ajutorul cuvenit. Aceasta a fost numita Aya si, potrivit medicului care o ingrijeste “se simte bine”.

Micuta care a fost notezata de personalul spitalului Aya, este singura supravietuitoare a familiei sale, dupa ce cutremurul a lovit orasul Jindires din regiunea Alep. 

Mama, tatal si cei patru frati ai acesteia au murit sub daramaturi.

Inregistrarea cu micuta salvata dintre ruine a facut inconjurul pamantului. Fetita a fost considerata de multi un simbol al sperantei.

Unul dintre salvatori a taiat cordonul ombilical cu un cutit si a scos-o din moloz, alergand cu ea spre ambulanta.

Din fericire micuta este in stabila. Aceasta are cateva coaste fracturare, insa acestea se vor vindeca in timp. Micuta este intr-un incubator din spitalul din Afrin, unde are parte de atentia medicilor.

“A ajuns la spitalul nostru adusa de un vecin al familiei, a spus Marouf. Bebelusul era intr-o stare foarte proasta. Aya avea membrele vinete, rani pe tot corpul si era acoperita in totalitate de praf.

Daca nu ar fi fost descoperita la timp, ar fi murit intr-o ora, a spus el. Starea fetitei s-a ameliorat, este mult mai bine si raspunde la tratament.”, a declarat medicul prin telefon pentru DPA.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuita de CNN (@cnn)

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea