Social

# asigurare auto 2023 #asigurare auto

Care este cea mai ieftina si mai buna asigurare auto in 2023?

Multi soferi cauta cea mai ieftina asigurare auto, insa asta nu inseamna ca este si cea mai buna. A merge cu cea mai ieftina optiune de asigurare inseamna asumarea unor riscuri, renuntarea la anumite avantaje.

De exemplu, unii asiguratori recomanda si un serviciu de asistenta la daune expert pe perioada politei de asigurare RCA, care se plateste separat. Acesta poate fi in valoare de 79 de lei si ofera anumite servicii importante, precum:

  • tractare gratuita a vehiculului in limita de 100 km de la locul incidentului
  • asistenta de specialitate in caz de dauna (privind deschiderea dosarului de dauna)
  • evaluarea daunei, investigarea, examinarea, gestionarea riscurilor
  • service roti pentru autovehicul in limita de 150 de euro
  • cazare doar atunci cand se face si service roti in limita de 50 euro/noapte
  • recuperarea autovehicului din afara carosabilului
  • monitorizarea reparatiei autovehiculului in service si altele.

Cand achizitionezi o asigurare auto, trebuie sa iei in calcul anumite aspecte importante: ce documente ai nevoie, ce face asigurarea RCA, ce riscuri acopera, de unde o cumperi, de ce este important sa o faci la un asigurator de incredere (la care nu apare riscul de faliment).

Aceasta polita RCA este obligatorie si ofera o acoperire de la 6 luni pana la un an. In prezent, este avantajos sa faci o asigurare auto RCA in rate, prin compararea tarifelor de la toti asiguratorii RCA din Romania. Chiar daca ai masina electrica noua, si asta tot vehicul este si trebuie sa ai asigurare auto corespunzatoare si obligatorie legala. Pretul asigurarii poate varia foarte mult, de aceea trebuie sa analizezi si sa discuti cu agentul respectiv despre costuri si eventualele diferente de luat in considerare.

In calitate de asigurat, ai si posibilitatea de a solicita anularea asigurari auto in anumite conditii speciale, nu chiar din orice motiv. Desi in unele state, asigurarea auto se poate anula (platind o taxa de anulare), in tara noastra, conform legislatiei in domeniul asigurarilor, polita de asigurare RCA emisa nu se poate anula decat in situatia unei erori cuprinse in polita respectiva.

Un serviciu de asistenta la daune expert este necesar in ziua de azi, mai ales pentru ca sunt multe incidente in trafic, din cauza furiei rutiere si altor factori. Statisticile arata faptul ca pe drumuri apar multe blocaje din trafic, iar o parte dintre acestea sunt sursa multor stari de nervi pentru soferi. Ele apar si din cauza traficului greu, a lucrarilor de constructie de la drumuri si poduri, a faptului ca unele masini raman blocate in spatele vehiculelor care se misca prea incet, etc.

Asta si alti factori contribuie la incidente de conducere agresive, care ar putea duce si la incidente dificile, sau chiar la accidente grave. Astfel de incidente pot avea in final si un impact asupra tarifelor sau acoperirii asigurarii auto.

Ca sofer trebuie sa fii cat mai bine informat, sa stii ce asigurator sa alegi, sa nu te enervezi si sa eviti comportamentul extrem al unor soferi din trafic. Unii soferi devin frustrati si furiosi la volan, iar asta ii face sa aiba tactici de conducere agresive, sa depaseasca limita de viteza si sa nu respecte legile rutiere. Ei au si un limbaj grosolan, iar asta este o agresiune verbala indreptata catre alti soferi.

Prin urmare, incidentele pot sa apara destul de frecvent in trafic, iar unele dintre ele pot ajunge chiar la infractiuni penale. In cazul unor incidente minore, situatia se poate rezolva mai usor, insa in cazuri grave de conducere agresiva, lucrurile pot degenera. Furia rutiera poate avea consecinte grave, precum: unele legale grave, amenzi, suspendarea permisului de conducere, accidente costisitoare. In concluzie, soferii trebuie sa ramana calmi si concentrati la volan, sa poata face fata la situatii stresante si sa minimizeze pe cat posibil riscul de accidente rutiere.

FOTO: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea