Social

#cod protocaliu canicula #caldura romania #caldura #canicula

Caldura topeste Romania! Cod portocaliu de canicula! Anuntul facut de ANM

Saptamana incepe cu un val de canicula ce se abate asupra Romaniei, anunta Administratia Nationala de Meteorologie (ANM). Potrivit prognozei meteo, intreaga tara este afectata de canicula, insa cel mai rau este in sudul tarii unde temperaturile vor ajunge si chiar vor depasi 37-38 de grade Celsius la umbra.

Vremea luni, 17 iulie

COD GALBEN de canicula

Luni, 17 iunie, un val de canicula si disconfort termic ridicat afecteaza o mare parte din tara. 

„Luni (17 iulie), valul de caldura va continua sa se intensifice si va fi canicula in toate zonele de campie si de podis. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati. Temperaturile maxime se vor situa in general intre 33 si 37 de grade, iar cele minime se vor incadra intre 17 si 23 de grade.”, anunta ANM.

 COD PORTOCALIU de canicula

Tot luni, 17 iunie, sudul si vestul tarii sunt afectate de un cod portocaliu de canicula si disconfort termic accentuat, potrivit ANM.

„Luni (17 iulie), in Crisana, Banat, Oltenia, Muntenia si in sudul Moldovei valul de caldura va persista, iar canicula se va intensifica. Se vor inregistra temperaturi maxime in general de 37...39 de grade, disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati. Temperaturile minime se vor situa intre 18 si 24 de grade.:, avertizeaza ANM.

Vremea marti, 18 iulie

COD GALBEN de canicula

Marti, 18 iulie, numeroase judete vor fi afectate de canicula. Este cod galben ce vizeaza val de caldura, canicula, disconfort termic ridicat in 18 judete ale tarii.

„Marti valul de caldura se va mentine in sudul, sud-estul si local in vestul si centrul teritoriului. Va fi canicula, disconfortul termic ridicat, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati. Temperaturile maxime se vor situa in general intre 33 si 37 de grade, iar cele minime intre 17 si 22 de grade.”, avertizeaza ANM.

COD PORTOCALIU de canicula

Tot marti, 18 iunie, sudul tarii este afectat de un cod portocaliu de canicula si disconfort termic accentuat.

„Marti in Oltenia si in cea mai mare parte a Munteniei valul de caldura va persista si va fi canicula. Se vor inregistra temperaturi maxime in general de 38...39 de grade, disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati. Temperaturile minime se vor situa in general peste 20...22 de grade.

Nota: Valul de caldura si disconfortul termic vor persista, local, indeosebi in regiunile sudice si in urmatoarele zile.”, avertizeaza ANM.

Cum va fi vremea in Bucuresti

Capitala nu scapa de canicula. Este avertizare de tip cod portocaliu in intervalul 17 iulie, ora 10:00 -19 iulie, ora 10:00. Valul de caldura si canicula vor persista, disconfortul termic se va mentine accentuat, iar indicele temperaturaumezeala (ITU) va continua sa depaseasca pragul critic de 80 de unitati. Temperaturile maxime vor fi de 37...39 de grade, iar cele minime de 19...22 de grade. Cerul va fi senin, dar in seara zilei de marti (18 iulie) probabilitatea pentru fenomene asociate instabilitatii atmosferice, respectiv innorari temporar accentuate, descarcari electrice, intensificari ale vantului si averse, va fi in crestere.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea